Varikosel nasıl anlaşılması mümkün?

Varikoseller düşük sperm üretiminin ve infertiliteye neden olabilecek sperm kalitesinin azalmasının yaygın bir nedenidir.

Varikosel nasıl anlaşılması mümkün?

Varikoseller düşük sperm üretiminin ve infertiliteye neden olabilecek sperm kalitesinin azalmasının yaygın bir nedenidir. Genel Olarak sol testiste görülen ve testis varisi olarak da bilinen varikosel nasıl anlaşılması mümkün? Bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

VARİKOSEL NEDİR?

Varikosel, skrotumdaki pampiniform pleksus damarlarının genişlemesiyle ortaya çıkar. Bu damarlar bacaklardaki varisli damarlar gibidir. Ergenlik esnasında varikoseller oluşur. Büyüyebilirler ve zamanla daha fazla fark edilebilir. Varikoseller skrotumun sol tarafında daha yaygındır. Ancak, her iki tarafta da olabilir, fakat bu nadirdir. 100 erkekten yaklaşık 10 ila 15’inde varikosel vardır.

Çoğu zaman, varikosel zararsızdır ve sorun yaratmaz. Daha eksik sıklıkla varikosel ağrıya, düşük sperm üretimine veya bir testisin küçülmesine neden olabilir.

VARİKOSEL NASIL ANLAŞILIR?

Varikoseli olan birçok erkekte semptom yoktur.

Hastalığın ilerleyen aşamalarında görülen bazı belirtiler şunlardır:

– Problem yaşanan testiste ağrı (Yürüme, yorulma, ayakta fazla kalma durumlarında sancı şiddetlenir, dinlenince geçer.).
– Testislerde sıcaklık hissi ve terleme.
– İlerleyen dönemlerde bacakta olduğu gibi belirginleşen ve dıştan anlaşılabilen çıkıntılı damarlar.
– Nadir olarak testis küçülmesi.

İLGİLİ HABERAzospermi nedir, nasıl tedavi edilir?Azospermi nedir, nasıl çare edilir? İLGİLİ HABERSperm testi nedir? Normal sperm değerleri kaç olmalı?Sperm testi nedir? Bayağı sperm değerleri kaç olmalı?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER