Vatandaşlardan Biontech aşısına yoğun ilgi

Corona virüsü salgınıyla mücadelede Türkiye’de uygulanan Çin menşeli Sinovac aşısından sonra Almanya’da Türk bilim insanları Prof.

Vatandaşlardan Biontech aşısına yoğun ilgi

Corona virüsü salgınıyla mücadelede Türkiye’de uygulanan Çin menşeli Sinovac aşısından sonra Almanya’da Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci tarafından geliştirilen Biontech aşısı da bugün itibariyle uygulanmaya başladı.

Vatandaşlara aşı konusunda Sinovac ve Biontech tercihi sunulmaya başlandı. Sivas Numune Hastanesi Aşı Polikliniğine gelen vatandaşlar, yoğunlukla Biontech aşısını tercih etti. Aşı olanlar daha korunaklı olduğu gerekçesi ile bu aşıyı tercih ettiklerini söyledi.

Polikliniğe aşı olmak için gelen Süleyman Mamlıoğlu, “E-Nabız’da iki tane aşı seçeneği vardı. Ben Biontech aşısını seçtim. Doktorum da Biontech aşısını önermişti. Kendim de medyadan araştırdım o doğrultuda Biontech aşısı olmayı tercih ettim. Şu anda iyiyim ve bir sıkıntım yok” dedi.

“KORUYUCU ETKİSİ DAHA YÜKSEK”

Araştırmaları sonucu bu aşıyı tercih ettiğini söyleyen Durmuş Sağlam ise “Koruyucu etkisi daha yüksek olduğu için Biontech aşısını tercih ettim. Biraz üzerimde bulantı ve halsizlik var. Aşıların karşılaştırması açısından da Sağlık Bakanlığı danışma hattını arayarak aşılar hakkında bilgi aldım” diye konuştu.

Hacı Mehmet Keser ise, “Vatandaşlık görevimizi yaptık, aşımızı olduk. Bir an önce bu hastalıktan toplumumuzun kurtarmasını diliyorum. Ben Biontech aşısı oldum, koruyuculuğu biraz daha fazla diye onu tercih ettim” ifadelerini kullandı. DHA

İlginizi ÇekebilirBiontech'in soğuk Türkiye yolculuğuBiontech'in soğuk Türkiye yolculuğu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER