WHO: 'Salgın her gün rekor kırıyor'

Dünya Afiyet Örgütünün (WHO) İsviçre'nin Cenevre kentindeki genel merkezinden yapılan sanal basın toplantısında konuşan Dünya Sıhhat Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Dün, 183 binden pozitif yeni Covid-19 vakası bildirildi ki bu şimdiye dek, tek bir günde kay.

WHO: 'Salgın her gün rekor kırıyor'

Dünya Afiyet Örgütünün (WHO) İsviçre'nin Cenevre kentindeki genel merkezinden yapılan sanal basın toplantısında konuşan Dünya Sıhhat Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Dün, 183 binden pozitif yeni Covid-19 vakası bildirildi ki bu şimdiye dek, tek bir günde kaydedilen en fazla vaka sayısı. Şimdi WHO'ya 8.8 milyondan fazla olgu bildirilmiş oldu. Adeta her gün yeni ve korkunç bir rekor kırdığımız anlaşılıyor" dedi.

Açıklamada Covid-19 dünya çapında resmi olarak en az 465 bin 460 kişinin hayatını kaybetmesine niçin olduğu ve 8.84 milyondan pozitif kişiye ise bulaştığı açıklama edildi. Salgından en çok etkilenen ülke olan Amerika Birleşik Devletleri'nde, bu Pazartesi günü alınan verilere göre yaklaşık 2.24 milyon vakada 119 bin 453 ölü sayısına ulaşıldığı açıklandı. ABD'yi Brezilya (49 bin 976), Birleşik Krallık (42 bin 632), İtalya (34 bin 634) ve Fransa'nın (29 bin 640) peşine düşüp takip ettiği belirtiliyor.

Basın toplantısına dünya çapında salgının hala dinç bir şekilde yayıldığını belirten WHO Genel Direktörü, "Bazı ülkeler olgu ve vefat sayısında hızlı bir artış görmeye devam ediyor" dedi.

WHO Ivedi Direktörü Dr. Mike Ryan ise sanal basın toplantısında "Pandemi daha büyük nüfusa sahip ülkelerde hızlanıyor" dedi.

Basın toplantısında WHO yetkilileri dünya ülkelerine dayanışma çağrısı yaparak, "Ülkeler, fazla sayıda kritik hasta yer alan ülkelere arz önceliğini sağlamak için birlikte çalışarak dayanışma içinde olmalıdırlar'' denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER