Yoğun bakım hemşiresi 1 gününü anlattı

Eskişehir Kent Hastanesi corona virüsü sürecinde hastanede sıhhat çalışanlarının yaşadıklarını anlatabilmek amacıyla corona virüsü yoğun bakım hemşiresinin 1 günü kamera kaydına aldı.

Yoğun bakım hemşiresi 1 gününü anlattı

Eskişehir Kent Hastanesi corona virüsü sürecinde hastanede sıhhat çalışanlarının yaşadıklarını anlatabilmek amacıyla corona virüsü yoğun bakım hemşiresinin 1 günü kamera kaydına aldı. 6 takvim yoğun bakım hemşiresi olan Nalan Tüzan'ın bu süreçte yaşadıklarının anlatıldığı kısa film sosyal medyada büyük ilgi gördü.

DESTEK MESAJLARI YAĞDI

Evli ve 3 yaşında çocak annesi olan Nalan Tüzan'ın corona virüsü salgını sürecinde yaşadıkları Eskişehir Büyük Kasaba Hastanesi tarafından kamera kaydına alındı. Bu süreçte 2 aydır eşinden ve çocuğundan bambaşka bir otelde yaşadığını anlatan Tüzan'ın görüntülerinin paylaşıldığı sosyal medya hesabına takviye mesajları yağdı.

HER GÜN BİRBİRİNİN TEKRARI

Her gününün dermansızlık içerisinde geçtiğini açıklayan hemşire Nalan Tüzan, “Çalışırken saatin nasıl geçtiğini anlamıyorum. 6 yıllık yoğun bakım hemşiresiyim. Sabahları güne erken başlıyorum. Yan bu covid sürecinde jurnal hayatımda bir takım değişiklikler olmadı yok. Değişiklik diyorum ama sahiden baktığımda her gün birbirinin tekrarı özelliğinde” dedi.

BUGÜNLERİN GEÇECEĞİNİ BİLİYORUM

Corona virüsü salgını nedeniyle hastanedeki alıştırma saatleri ardından hastalığı evdekilere taşımamak için 2 aydır bir otelde kaldığını belirten Tüzan, “Yaklaşık 2 aydır eşim ve oğlumdan farklı, bir otelde kalıyorum. Onları fazla özlüyorum ve fazla da üzülüyorum. Fakat bugünlerin geçeceğini biliyorum. Dolayısıyla sabrediyorum.

Hastanenin dahiliye yoğun bakımında çalışıyorum. Pandemi süresinde yoğun bakımın covİd yoğun bakım olarak planlandı gerçekten işleyiş olarak fazla da farklı işlemler yapmıyoruz. Lakin ortamımız daha stresli” diye konuştu.

BU SAVAŞTA BİZLER ÖN CEPHEYİZ

İş temposunun ağır, stresli ve tehlikeli olmasına karşın işini sevdiğini ve severek yaptığını açıklayan Tüzan şöyle konuştu:
“İşimi seviyorum ve çalışmaya devam ediyorum. Sağlık Durumu çalışanları olarak bu savaşta bizler ön cepheyiz. Psikolojik olarak sağlam olmamızda yoğun bakım takım ruhunun büyük payı var. Bütün çalışanlarımız tek bir makinenin birbirinden ayrılmayan dişlileri gibi.

Corona virüsü hastalarına bakarken bireysel koruyucu ekipmanlarımızı dikkatlice giyiyoruz. Fazla şükür ekipmanla ilgili bir sıkıntımız yok. Lakin o ekipmanlar içerisinde uzun vakit hedeflemek başlı başına bir bıkkınlık. Hastalarımızın bazıları kritik hasta statüsünde takip ediliyor. Solunum cihazları ve monitörlerin takiplerini yapıyoruz. Bir Takım hastaların durumları sıkıntıya girdiğinde önemli bir efor sarf ederek müdahale yapıyoruz. Yoğun bakımlarımız şimdiye kadar bu süreci idare etmeyi başardı. Aşırı bir yoğunluğumuz olmasa da ara sıra iş yükümüz normalin üzerinde seyredebiliyor.”

MASKE İLE NEFES ALMAKTA ZORLANIYORUM

“Maske ile bazen nefes almakta zorlanıyorum. Tulumu çıkardığımda formam sırılsıklam oluyor. Maskenin yüzümde bıraktığı izler de cabası” diyen hemşire Tüzan, yaklaşık 2 aydır otelde kaldığını söyledi. Tüzan, “Günü bitirip nöbeti diğer arkadaşa bırakırken günün yorgunluğu bir taraftan bir taraftan da mesai sonrası ailemin yanına gidememenin üzüntüsüyle kaldığım otele gidiyorum.

Odama geldiğimde ilk olarak oğlumun fotoğraflarına bakıyorum. Eşim ve oğlumla sık sık görüntülü konuşuyorum. Bugün sürpriz yaparak beni ziyarete geldiler. Bu beni fazla mutlu etti. Onlara sarılamasam da, onları uzakta görsem de özlemim azıcık olsa da hafifledi” ifadelerini kullandı.

BU GÜNLER GEÇECEK

Tüzan, ayrıca bir hemşire keza bir anne ayrıca de bir eş olarak engebeli bir dönemde olunduğunu belirterek, “Bugünlerin geçeceğini bildiğim için geleceğe umutla bakıyorum. Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da sıhhat çalışanları olarak her koşulda hastalarımızın yanındayız” mesajını verdi.

İLGİLİ HABERCorona günlerinde hemşire olmak: En öne sürüldük, kullanıldıkCorona günlerinde hemşire olmak: En öne sürüldük, kullanıldık İLGİLİ HABERBakan Koca: Hemşirelerimiz birer kahramanBakan Koca: Hemşirelerimiz birer kahraman
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER