YÖK ve Hazine'den döner sermaye çalışması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, kurula bağlı kamu hastanelerinde çalışan sağlık personelinin haklarıyla ilgili açıklama yaptı.

YÖK ve Hazine'den döner sermaye çalışması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, kurula bağlı kamu hastanelerinde çalışan sağlık personelinin haklarıyla ilgili açıklama yaptı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışma başlatıldığını duyuran Özvar, şunları belirtti:

* “Sağlık Bakanlığı’nın 12.08.2022 tarihli ve 31921 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık personeline döner sermayeden yapılacak ek ödeme oranlarında iyileştirmeler yapılmıştır.

* Yükseköğretim kurumlarına bağlı faaliyet gösteren kamu hastanelerinde çalışan sağlık personelinin herhangi bir hak kaybına uğramaması ve özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin yapılması için Yükseköğretim Kurulumuz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği hâlinde bir yasal mevzuat çalışması başlatmıştır.

* Düzenlemenin yapılmasıyla birlikte, güncellenmiş haliyle döner sermaye ek ödemesi uygulamasından üniversite hastanelerinde çalışan öğretim elemanlarımız da yararlanacaktır.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yusuf
Yusuf - 2 yıl Önce

Ek ödeme yapılırken aynı statüdeki insanlara farklı maaş verip huzur bozup düzelteceğiz demenin manasını anlamış değilim

SIRADAKİ HABER