Yolcunun corona testi fazla çıktı, otobüsten indirildi

Doğanşar ilçesinden İstanbul’a giden N.B.

Yolcunun corona testi fazla çıktı, otobüsten indirildi

Doğanşar ilçesinden İstanbul’a giden N.B. yönetimindeki 34 LM 7444 plakalı yolcu otobüsü, Sivas- Erzincan karayolu Seyfebeli mevkisindeki uygulama noktasında durduruldu.

Rutin kontrollerin yapıldığı sırada kimliğini açıklama eden Ş.D.’nin sistemde corona virüsü testi olumlu biçimde görüldü. 3 gün önce İstanbul’dan Doğanşar’a geldiği öğrenilen Ş.D. otobüsten indirilerek ambulans çağırıldı.

İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, Ş.D.’nin ateşini ölçtü. Ardındaki Ş.D. ikinci kez deneme yapılması için Sivas Numune Hastanesi Çok Amaçlı Geriatri Merkezi’ne (ÇAGEM) götürüldü. Ş.D.’nin Doğanşar ilçesinde bağlantı ettiği kişilerin belirlenerek filyasyon çalışması yapılacağı öğrenildi.

Otobüs sonra yoluna devam etti. Otobüste yer alan 5 yolcu, sürücü ve muavine ise İstanbul’da deneme yapılacağı ve gözetim aşağı tutulacakları belirtildi.

Polis ve sağlık durumu ekipleri otobüs şoförü N.B.’yi İstanbul’a değin gezgin indirmeden gitmesi ve kimseyle temasta bulunmaması konusunda uyardı. Otobüsün İstanbul’a gidene değin geçtiği güzergahlarda takip edilmesi için de illere bilgilendirme yapıldı. DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER