Son Dakika.. En Tehlikeli Varyant Çıktı! Omicron Varyantı Nedir? Hangi Ülkelerde Görüldü? Belirtileri Neler?

Sürekli mutasyana uğrayarak yeni varyantlarla hızla ilerleyen koranavirüs bu kez de Omicron varyantıyla karşımıza çıktı. Nedir bu Omicron Varyantı? Belirtileri nelerdir? Hangi ülkelerde görüldü hepsi ve daha fazlası haberimizde. 

Son Dakika.. En Tehlikeli Varyant Çıktı! Omicron Varyantı Nedir? Hangi Ülkelerde Görüldü?  Belirtileri Neler?

Sürekli mutasyana uğrayarak yeni varyantlarla hızla ilerleyen koranavirüs bu kez de Omicron varyantıyla karşımıza çıktı. Nedir bu Omicron Varyantı? Belirtileri nelerdir? Hangi ülkelerde görüldü hepsi ve daha fazlası haberimizde. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs gün geçtikçe yeni varyantlarla kendini geliştiriyor. Virüse karşı verilen tüm mücadelelere rağmen farklı varyantlarla etkisini attırarak hızla yayılması dünyada endişe yaratmaya başladı. 

Koronavirüs aşılamasına rağmen mutasyona uğrayan virüs yeni varyantlarla dünyada gerginliği arttırıyor.  Kornavirüs salgınında en son ortaya çıkan Omicron varyantı şu ana kadar gelişen en tehlikeli varyant olarak adlandırılıyor. İlk olarak Güney Afrika bölgesinde fark edilen bu yeni varyantın şu ana kadar mutasyona uğrayan en tehlikeli varyant olduğu söyleniyor. Peki, Omicron varyantı nedir? Omicron varyantının belirtileri nelerdir ve hangi ülkelerde görüldü?

Her sene belki bu yıl biter dediğimiz tüm tedbir ve tedavi yöntemleriyle mücadele ettiğimiz koronavirüs bu yılda karşımıza 'Omicron varyantı' olarak çıktı. 26 Kasım günü Dünya Sağlık Örgütü, Omicron varyantını endişe verici varyant kategorisine ekledi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaptığı açıklamada, Güney Afrika'da görülen ve oradan yayıldığı tespit edilen B.1.1.529 isimli bu yeni mutasyonunun adını, 'Omicron' olarak ilan etti. Omicron'un, koronavirüsün diğer mutasyonlarından farklı olarak daha bulaşıcı olduğunu açıklayan DSÖ, 'Bu mutasyon, bazıları endişe verici olan çok sayıda mutasyona sahiptir. Ön bulgular yeni mutasyonun daha yüksek bulaşma riski taşıdığı yönünde' dedi. DSÖ uzmanları yeni varyant içerisinde tam 32 farklı mutasyonun tespit edildiğini açıkladı.Bu virüsün corona virüsü aşılarına karşı daha dirençli olabileceğini düşünülüyor.

Şu ana kadar karşılaşılan en tehlikeli varyant olduğu söyleyen bilim adamları, sadece 10 vaka tespit edilebildiğini belirtildi. Omicron varyantının üç farklı ülkede görüldüğünü söyleyen London College Üniversitesi çalışanı Profesör François Balloux, “ Bu varyant muhtemelen teşhis konulmayan bir AIDS hastasına bulaştıktan sonra mutasyona uğradı” diye konuştu. 


Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron (Nu) varyantının belirtileri hakkında Güney Afrika Doktorlar Birliği başkanı Dr. Angelique Coetzee, “Omicron varyantı hastalarında bir ya da iki gün kas ağrısı ve yorgunluk gibi semptomlar oluyor. Hafif bir öksürük olabiliyor.’’ dedi.

Omicron Varyantı Hangi Ülkelerde Görüldü?


DSÖ tarafından yapılan açıklamaya göre şu ana kadar B.1.1.529 mutasyonu taşıyan 100’den az vakanın rapor edildi. Vakalar Belçika, Almanya, Çekya, İngiltere, İtalya, İsrail, Hong Kong, Güney Afrika, Botsvana, Danimarka, Avusturya ve Avusturalya’da görüldü.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER