Ağzı Açık Uyuyanlar Dikkat!

Ağzı Açık Uyuyanlar Dikkat!

Ağzı Açık Uyuyanlar Dikkat!

Uzmanlar ağzı açık nefes almanın ve ağzı açık uyumanın bir çok hastalığı tetiklediğini zararlı bir alışkanlık olduğunu söylüyorlar. İşte uzmanlar ağzı açık uyumanın neden olduğu hastalıkları sıraladı...

Uzmanlar uzun ve sağlıklı yaşamak için burundan nefes alınması gerektiğini söylüyorlar. Ayrıca ağzı açık uyuyan ve sürekli ağızdan nefes alan insanların hayatlarını kısaltığına ve çeşitli hastalıklara yakalandıklarını dile getiriyorlar.
Burundan nefes almanın önemine dikkat çeken uzmanlar, "Burundan nefes alamayan insanlar ağızdan da nefes alarak hayatlarına devam edebilir ancak burunun yanı sıra havayı ısıtıp nemlendirerek akciğerlere yeteri kıvamda sunan bir organ olmasının yanında koku ve konuşma fonksiyonunda da önemli işlevleri bulunuyor.

Burun deliklerinden alınan hava uyku kalitesini arttırıp horlamayı da önleyebiliyor.
Uykuda ağzı açık uyuyanlar ve burnunu kullanmayan kişilerde horlama ve uyku apnesi denilen uykuda nefes durmasına sıklıkla raslanıyor.Ağzı açık uyumak ilerleyen zamanlarda uyku apnesi, kronik baş ağrısı, sürekli yorgunluk, metabolizmanın bozulması hatta ilerleyen zamanlarda birliktelik isteksizliğini de beraberinde getiriyor.

Sağlıklı bir uyku için uzmanların görüşüne uymakta fayda bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 01:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER