Günde 3 Bardak Kahve İçmek O Hastalıklardan Koruyor!

Günde 3 Bardak Kahve İçmek O Hastalıklardan Koruyor!

Günde 3 Bardak Kahve İçmek O Hastalıklardan Koruyor!

Yapılan çalışmalara göre, çok kahve içen insanlarda diyabet, kalp rahatsızlıkları, bunama ve bazı kanser türlerine az rastlanıyor. İşte detaylar...

Dünya çapında yürütülen çalışmalar, çok kahve içen insanlarda diyabet, kalp rahatsızlıkları, bunama ve bazı kanser türlerine daha az rastlandığı sonucu ortaya koydu.

Bilim insanları hamile kadınlar dışında, günde üç-dört fincan kahve içmenin birçok fayda sağladığını vurguluyor. Geçmişte yapılan 200’den fazla farklı çalışmanın sonuçları temel alınarak yapılan araştırmaya göre günde üç - dört fincan kahve tüketen kişilerde daha fazla değil daha az sağlık sorunu görüldüğü, erken ölüm ve kalp rahatsızlığı risklerinin kahve içmeyenlere göre daha düşük olduğu saptandı.

İngiltere’deki Southapmton Üniversitesi’nde bir çalışma ekibi tarafından yürütülen ve 201 geçmiş çalışmanın bulgularından faydalanana çalışma, kahve tüketiminin diyabet, karaciğer rahatsızlıkları, bunama ve bazı kanser türlerinin görülmesi riskini minimum seviyeye çektiğini ortaya koydu.

Southampton Üniversitesi’nde kamu sağlığı uzmanı olarak görev yapan Robin Poole tarafından yönetilen "şemsiye araştırma" 201 geçmiş çalışma verilerinin gözlemine ve dünya genelinde yapılan 17 klinik araştırmaya dayandırılıyor. BMJ British Medical Journal’da yayınlanan araştırmada, Poole’un ekibi, "Belirli bir düzende kahve tüketiminin güvenli olduğu görünüyor. Erken ölüm riski günde üç fincan kahve içen insanlarda daha düşükken, prostat, endometriyum kanseri, cilt kanseri ve karaciğer kanserinin, tip 2 diyabetin, safra taşı ve gut hastalıklarının kahve tüketen insanlarda daha az gözlemlendiğinin" vurguluyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER