Kadınlarda en sık görülen cinsel problemler ve sebepleri

Kadınlarda en sık görülen cinsel problemler ve sebepleri

Kadınlarda en sık görülen cinsel problemler ve sebepleri
Cinsel sağlık, yalnızca kendimizi nasıl hissettiğimizi değil, ilişkimizin kalitesini de etkileyen, önemli bir belirleyici.  Günlük yaşam kalitemiz üzerindeki büyük etkisine rağmen, cinsel bozukluklar ve bu bozuklukların hayatımızı nasıl etkilediğiyle ilgili çok az sayıda araştırma bulunuyor.

Kadınlarda en sık görülen cinsel problemler

İngiltere’de 6,777 katılımcıyla yapılmış olan geniş çaplı bir anket de (National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles)  bu nadir ve değerli araştırmalardan bir tanesi. Anket, yalnızca kadın katılımcılarla yapılmış ve kadınların yaşadığı cinsel problemlerin neler olduğunu ve ne sıklıkta görüldüğünü gösteriyor.

Kadınlarda yaygın olarak görülen cinsel problemler

Son 1 yıl içinde cinsel bir rahatsızlık yaşadığını belirten kadınların oranı %51.2 Cinsel yaşamlarındaki rahatsızlıklardan kaynaklanan problemler nedeniyle kendisini stres ve baskı altında hisseden kadınların oranı ise %10.9. Yaşanan cinsel problemler arasında en yaygını, %34.2’lik oranla cinsel isteksizlik. Cinsel isteksizlikten sonra %12’yle cinsellikten haz almama, %5.2’yle cinsel ilişki sırasında gergin hissetme%7.5’le cinsel ilişki sırasında fiziksel acı duyma%8.2 oranında cinsel uyarılma yaşayamama%16.3 ile orgazm olamama%2.3 ile erken orgazm olma, ve %13 ile vajina bölgesinin çok kuru olması geliyor. Tabi bu rahatsızlıkların yaşa göre farklılıklar gösterdiğinin altını çizmekte fayda var. Örneğin, cinsel birliktelik sırasında gergin olma ve orgazm olamama problemleri daha erken yaşlarda görülürken, cinsel isteksizlik ve vajina bölgesindeki kuruluk daha ileriki yaşlarda görülen problemler. Araştırmaya katılan kadınların %27.4’ü kendi cinsel istekleriyle partnerlerinin beklentileri arasında büyük farklılıklar olduğunu belirtti. Partnerindeki bir problemden dolayı cinsel hayatında problem yaşadığını belirten kadınların oranı %17.1 Kadınların yaşadığı bu cinsel zorlukların arkasında bir çok farklı faktör bulunuyor. Cinsellik hakkında rahatça konuşamama, ilişkiden tatmin olmama, cinsel istismar ve cinsel hastalıklar bu faktörlerden en yaygın olanları.
 
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 22:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER