Plastiklerin Saçtığı Tehlikeye Dikkat!

Plastiklerin Saçtığı Tehlikeye Dikkat!

Plastiklerin Saçtığı Tehlikeye Dikkat!

Hepimiz günlük hayatta plastik şişe, kap, su bidonları gibi malzemeleri hayatımızın her anında kullanıyoruz. Plastik hayatımızı ele geçirmiş durumda olsa da sağlığımıza büyük ölçüde zarar veriyor. Bakalım bu maddelerin sağlığımıza etkileri neler?

PLASTİK DAMACANA MİKROP SAÇIYOR

Setleşmiş su bidonları gözle fark edemediğimiz ve bulanıklık yapmadığı için farkına varamadığımız bakteriler içeriyor. Bu mikroplar karaciğerde enzim bozukluklarına, diyabete, prostata, göğüs kanserine kadar birçok hastalığa sebep olabiliyor. Damacanaların içinde bulunan Bisfenol A isimli kimyasal madde özellikle damacana güneşin altında bekletildiğinde suya karışıyor.

ÇOCUKLARINIZI PLASTİK BİBERONDAN KORUYUN

Plastikten yapılmış biberonların temizlenmesi oldukça zahmetlidir ve çocuk mamalarında bakteriler çok daha hızlı çoğalırlar. Çocuklarımızı Bisfenol A kimyasal maddesinden ve enfeksiyonlardan korumak için plastik biberonlardan kesinlikle uzak tutmamız ve kullanmamamız gerekir.

CAM ŞİŞE SAĞLIKTIR

Cam şişe sağlıktır, doğallıktır ve çevre dostudur. Plastik şişede su içerken aldığınız plastik tadını camda rastalayamazsınız. Cam şişede tat değişikliği, koku ve ambalajdan olumsuz etkileşme oluşmaz. Kimyasal reaksiyon göstermeyen cam aynı zamanda mikroorganizma bulunmaz. Ayrıca sayısız kez eritilip biçimlendirilen cam şeffaf olduğu için içtiğiniz ürünü daha net fark edebilirsiniz. Sağlığınızı korumak için cam, porselen, ahşap ve çeliğe yönelebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 01:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER