Adıyaman Çetintepe Barajı’nda çalışmalar devam ediyor

DSİ Adıyaman'a yaptığı yatırımlarla ilgili açıklamada yer alan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Adıyaman'ın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu tedarik etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiklerini dile getirdi. Yıl.

Adıyaman Çetintepe Barajı’nda çalışmalar devam ediyor

DSİ Adıyaman'a yaptığı yatırımlarla ilgili açıklamada yer alan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Adıyaman'ın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu tedarik etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Yıldız, baraj inşaatı dahilinde batardolar, derivasyon tüneli ve dolusavak imalatlarının büyük bir kısmı işlenmiş olup, gövde dolgu çalışmaları devam etmektedir.

Adıyaman'da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynayacağına uyarı çeken Yıldız, “Proje alanı, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi sınırları içerisinde Göksu ile Kapıdere çaylarının sentez yerinin hemencecik membasın da Çataltepe mevkiinde ve Göksu çayı üzerindedir.
Çetintepe barajının temelden yüksekliği 116 metre olup, 460 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahiptir.

GAP-Adıyaman-Göksu-Araban Projesinin birincil ve belli başlı ünitesi konumundaki Çetintepe Barajı, Harmancık ve Çatboğazı Barajı ile birlikte Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerini kapsayan Araban Ovası, Yavuzeli Ovası, Besni Keysun ve Besni Kızılin ovalarında toplam 670 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup hem Kahramanmaraş'a ek içme suyu takviyesi yapılması hedefleniyor. Barajın hizmete alınmasıyla beraber milli ekonomiye yıllık 250 milyon TL katkı maddesi sağlanması bekleniyor” dedi.

Ahmet Arslantaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER