Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parlı kapılarını yeniden açtı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde Kocaeli büyükşehir Belediyesi kadar 4 bin dönüm alana kurulan ve içerisinde yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları, çocuk hayvanat bahçesi ve 70'ten pozitif hayvan türünü barından Ormanya Doğal Hayat Parkı kapılarını her yerde açtı.

Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parlı kapılarını yeniden açtı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde Kocaeli büyükşehir Belediyesi kadar 4 bin dönüm alana kurulan ve içerisinde yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları, çocuk hayvanat bahçesi ve 70'ten pozitif hayvan türünü barından Ormanya Doğal Hayat Parkı kapılarını her yerde açtı. Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı olma özelliğini içeren Ormanya, korona virüs nedeni ile bir zaman önce kapılarını kapattı. Normalleşme süreci adımlarının atılması ile doğal hayat parkı kapılarını tekrardan ziyaretçilerine açtı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmamasını fırsat bulan vatandaşlar da doğal hayat parkına akın etti. Vatandaşlar hayvanat bahçesini gezip, parkurlarda yürüyüş yaparak doğanın tadını çıkarttı.

“Yalnızca Kocaeli'de değil, öteki şehirlerden de insanların severek geldiği bir yer”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da parkı ziyaret ederek gölette balık tuttu. Korona virüse karşısında önlemler alarak parkı tekrar hizmete açtıklarını söyleyen Büyükakın, “Önümüzdeki süreçte kontrollü olarak kısıtlamaları gevşetilecek. Halkımızın daha titiz bir şekilde sıradan hayata geçişlerini yöneteceğiz.

İnsanlarımızın merakla bekledikleri, çocuklarımızın görmek için can attığı yer Ormanya'ydı. Ormanya Türkiye'de hayvanların serbest olduğu insanların kafeste olduğu tek doğal hayat alanı. Misal bir hayat alanı. Bu anlamda Türkiye'ye ve dünyadaki emsallerine misal olacak bir projemiz. Yalnızca Kocaeli'de yok, diğer şehirlerden de insanların severek geldiği bir yer” dedi.

Murat Kanber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER