Bin 700 takvim kilise, öncelikle gece fotoğraflandı

Van'ın Başkale ilçesindeki 3.

Bin 700 takvim kilise, öncelikle gece fotoğraflandı

Van'ın Başkale ilçesindeki 3. Hudut Tabur Komutanlığının çözüm süreci kapsamında köy dışına taşınmasıyla ziyarete açılan St. Bartholomeus Kilisesi, ilk kez doğa fotoğrafçıları göre 6 saatlik bir egzersiz sonucu gece ve gündüz çekimleriyle fotoğraflandı.

İlçeye 23 kilometre uzaklıktaki Albayrak Mahallesi'nde Büyük Zap Vadisi'ne başat bir tepeye inşa edilen ve Hazret-i İsa'nın havarilerinden Bartalmay'ın mezarının bulunduğuna inanılan bin 700 takvim St. Bartholomeus Kilisesi, Hristiyan için manâlı bir ibadet yeri olma özelliğine sahip. Bölgede bir dönem yaşanan terör ve kaçakçılık olaylarını önlemek amacıyla İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde 37 yıl önce kurulan 3. Hudut Tabur Komutanlığına ait arazi içinde bulunması nedeniyle uzun yıllar ziyarete kapalı tutulan kilise, tabur komutanlığının çözüm süreci kapsamında mahalle dışına taşınmasıyla her tarafta ziyarete açıldı.

Van Sinema ve Resim Derneği (VASİF) üyeleri Murat Cacim, Burak Demir ve Bülent Menteşe, Van'ın Başkale ilçesinde bulunan ‘St Bartholomeus Kilisesi' 6 saatlik bir alıştırma sonucu gece ve gündüz fotoğraflandı. Büyük Zap Vadisi'ne bakan bir tepecik üstüne belirlenmiş olan kilise ve jamaton benzer tarihte yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER