Bozkırın ortasındaki gizli Cennet ‘Yıldız Şelalesi’

Sivas şehir halkı merkezine 50 kilometre uzaklıkta yer alan Yıldız beldesi sınırları içerisinde yer alan Yıldız şelalesi, doğal görünümü ve güzelliğiyle uyarı çekiyor.

Bozkırın ortasındaki gizli Cennet ‘Yıldız Şelalesi’

Sivas şehir halkı merkezine 50 kilometre uzaklıkta yer alan Yıldız beldesi sınırları içerisinde yer alan Yıldız şelalesi, doğal görünümü ve güzelliğiyle uyarı çekiyor. Bir çok Sivaslının bile varlığından habersiz olduğu şelale, bahar aylarında gürül gürül akıcı suyuyla ziyaretçilerine muhteşem bir görüş sunuyor.

Bozulmayan tabiatı ve doğal güzelliğiyle dikkat çeken şelale ve çevresi Kovid-19 normalleşme döneminin başlamasıyla vatandaşların akınına uğradı. Vatandaşlar, şelaleyi ziyaretin ardındaki bölgede gezinerek eğlenirken, çocuklar ise harikulade görüntüye karşı salıncaklarda sallanmanın keyfini çıkardı.

Şelalenin turizme kazandırılmasını istediklerini bildiren beldede yaşayan İsmail Ünalmış, “Doğanın güzelliği ve şelalemizin müthiş görünüşü uyarı çekiyor. Bu güzellik bizim çevremizde nadir görülen bir koşul. Bu günde görmüş olduğunuz gibi millet buraya akın akın gelmeye devam ediyor. Bölgede Bizans döneminden kalma mağaralar var. Yeşillik hoş, hava güzel. Biz yöre halkı olarak buranın tanıtılıp turizme kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

“Ovada böyle bir güzelliğin olması ”

Şelaleyi ziyaret etmeye ilk önce arkadaşlarıyla birlikte geldiğini belirten Osman Yıldız, “Bu bölgeden hep gelip geçmişliğim var fakat birincil kez arkadaşların vesilesiyle buraya geliyorum. Bu güzellik bana Sızır şelalesini hatırlatıyor. Ovada böyle bir güzelliğin olması çok iyi bir şey. Bu bölgenin turizme kazandırılması lazım” dedi.

Veysel Korkmaz - Göktürk Fırat

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER