Geleceğin şefleri, Dünya Çevre Günü’nde ‘Terasta Tarım’ alanında fidelerini ekti

2017 yılından bu yana sürdürdüğü Terasta Tarım projesi ile 750 metrekarelik bir alanı sürdürülebilir tarıma ayıran Akmerkez, İstanbul Bilgi Üniversitesi ile yaptığı iş birliği kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerini toprakla buluşturuyor.

Geleceğin şefleri, Dünya Çevre Günü’nde ‘Terasta Tarım’ alanında fidelerini ekti

2017 yılından bu yana sürdürdüğü Terasta Tarım projesi ile 750 metrekarelik bir alanı sürdürülebilir tarıma ayıran Akmerkez, İstanbul Bilgi Üniversitesi ile yaptığı iş birliği kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerini toprakla buluşturuyor. 12 hafta süren ve teorik dersleri online olarak başlatılan “Kentsel Tarım” dersinin, pratikleri ise AVM'de gerçekleştirildi.

Pratik dersleri tamamlanan program kapsamında BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine kentsel tarımın önemi, tarihçesi, gastronomi ile arasındaki ilişki aktarılarak, geleceğin şef adaylarına sürdürülebilirlik adına farkındalık kazandırıldı. AVM'nin Terasta Tarım'ın bahçesinde öğrenciler, tohum ayıklama, çimlendirme, toprağı çapalama ve düzenleme gibi pratik uygulamaları öğrendi.

EK BİÇ YE İÇ'in permakültür eğitmenlerinin ve alanında uzman konuk eğitmenlerin dâhilolduğu derslerde öğrenciler, mutfak atıklarının toprağı zenginleştiren komposta dönüştürülmesi, zararlı kimyasallar olmadan kentte sağlıklı gıda üretimi, topraksız tarım, fermentasyon, mikroyeşiller, atıksız mutfak konuları da dahil pek çok konuyu da öğrendi. Son ders zili ise Dünya Çevre Günü öncesinde çaldı. Eğitim sonunda dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifika sahibi olmaya hak kazandı.

Terasta Tarım'ın kapısı gönüllü herkese her çarşamba ve cumartesi günleri açık

Verilen bilgiye göre Akmerkez, Terasta Tarım'da kendi bahçesini oluşturmak isteyen herkesi düzenli bir gönüllü eğitim programına davet ediyor. Konunun en deneyimlileri olan Ek Biç Ye İç permakültür uzmanları, misafirlere kendi gıdasını nasıl yetiştirebileceğini uygulamalı olarak aktarıyor. Gönüllüler, programa her hafta çarşamba ve cumartesi günleri saat 13.00 ila 15.00 arası ücretsiz olarak dahil olabiliyor. Sosyal mesafeye uygun şekilde ve sınırlı kapasite ile devam eden çalışmalarla fide ekiminden kompost hazırlamaya, bostan düzenlemeden, tohum ayıklamaya, bahçe bakımına ve daha birçok teknik bilgiye pratik yaparak ulaşılabiliyor. Yaz boyu devam edecek gönüllü programı ile her şeyden önce doğaya dair pek çok şeyi öğrenmek mümkün.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER