Gölcük Yaylası'nda öncelik doğa

Simav Belediye Başkanı Adaletli Biçer, projesi tamamlanıp üretim aşamasına gelinen Gölcük taş konak evlerinin yapımı esnasında çevrenin korunarak, hiçbir ağacın kesilmeden turizme katkıda bulunacaklarını açıklama etti. Kütahya İl Özel İdaresi kadar birincil etapta 550 bin T.

Gölcük Yaylası'nda öncelik doğa

Simav Belediye Başkanı Adaletli Biçer, projesi tamamlanıp üretim aşamasına gelinen Gölcük taş konak evlerinin yapımı esnasında çevrenin korunarak, hiçbir ağacın kesilmeden turizme katkıda bulunacaklarını açıklama etti.
Kütahya İl Özel İdaresi kadar birincil etapta 550 bin TL takviye alınarak yapımına başlanılacak olan, 55 metrekare uygulama alanına sahip taş konakları için, Gölcük yaylasında bilgilendirme toplantısı yapan Başkan Biçer, “Şu lahza burada olmamızın ana sebebi, şehrimizin lokal dinamiklerinin, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) başkanları'nın ve muhtarlarımızın, yapacak olduğumuz taş konaklarının Gölcük yaylasının neresinde olduğunun bilinmesidir. Şu lahza söz konusu alandayız. Burası piknikçiler tarafından kullanılmayan ve ağaçlandırılmamış bir alandır. Yol genişletme çalışması sebebiyle, Orman İşletme Müdürlüğü kadar kesilmesi yerinde görülen 6 adet ağacın kesilmesine zeka razı olmadık. Bizler Gölcük Yaylası'nda, ağaç katliamı yapılmasına asla müsaade etmeyiz” dedi.
Yapılan bilgilendirme konuşmasında, Simav Belediyesi kadar 29 yıllığına kiralanan Gölcük mesire alanına yapılması planlanan, 15 adet taş konak ve 1 adet kır lokantası için alınan devlete ait izin yazısı okundu.
Simav Ticaret ve Sanayi Odası Idare Heyeti Başkanı Şeref Kazcıoğlu, taş konakların nereye yapılacağı hususunda data edindiklerini, ağaçların kesilmeyeceğini, kanalizasyonun göle verilmeyeceğini öğrendiklerini belirterek, yönetim kurulunda olumlu bir rapor hazırlayacaklarını açıklama etti.
Başkan Biçer, yapılacak olan taş konakların yanı sıra, yazın bisiklet, kışın kızak kiralamak suretiyle, Gölcük Yaylası'nda turizmi birazcık daha eğlenceli ayla getirmek istediklerini belirtti.

Mehmet Belirli İncekulak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER