Hafik gölü 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi

Doğal güzelliği ile dikkat çeken Hafik gölü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara kadar, "belirlenmiş korunacak hassas alan" olarak kayıt ve ilan edildi.

Hafik gölü 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi

Doğal güzelliği ile dikkat çeken Hafik gölü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara kadar, "belirlenmiş korunacak hassas alan" olarak kayıt ve ilan edildi. Sivas Valiliği, doğal SİT alanı duyuru edilen gölün doğallığının korunması ve turizme kazandırılması için egzersiz başlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Devlete Ait Gazete'de yayımlanan kararda göl, belirli korunacak alıngan bölge duyuru edildi. Karar Sivas Valiliği kadar, “Sivas ili Hafik ilçesi sınırları içerisinde bulunan Hafik (Büyük) Gölü Potansiyel Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli eskiz ile listede hudut koordinatları gösterilen alanın emin korunacak alıngan bölge olarak kayıt ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir“ ifadeleri ile duyuruldu.

Sivas Valilisi Salih Ayhan, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "İnsanın kalbi, insanın yüküdür. Ne mutlu yükünü itinayla taşıyanlara. Uzun uğraşlarımız ve Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Hafik Gölü doğal SİT alanı olarak ilan edildi. Sıra projemizin yaşam bulmasında. Kalbimin yükünü hafifleten Rabbime şükürler olsun” dedi.

Yaz aylarında çoğu göçmen kuşa ev sahipliği yapan gölün tarih öncesi çağlarda yerleşim yeri olarak kullanıldığı düşünülüyor. Gölde gerçekleştirilen zemin çalışmalarında göl evlerinde kullanılan tarihi kazıklar bulunmuştu. Kış aylarında adamakıllı donan göl Sivas sınırları içerisinde en büyük göllerden birisi olarak biliniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER