Isparta’da tarihi yapılar restorasyonla gün yüzüne çıkacak

Isparta'da senelerdir ihmal edilmiş tarihi yapıların yeniden ayağa kaldırılması, gün yüzüne çıkarılması çalışmaları kapsamında önemli gelişmeler yaşanıyor.

Isparta’da tarihi yapılar restorasyonla gün yüzüne çıkacak

Isparta'da senelerdir ihmal edilmiş tarihi yapıların yeniden ayağa kaldırılması, gün yüzüne çıkarılması çalışmaları kapsamında önemli gelişmeler yaşanıyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in seçim vaatleri aralarında bulunan tarihi yapıların restorasyonu ve sokak sağlıklaştırması için incelemeler başladı. Ankara'dan gelen bir ekip Damgacı Cadde ve bölgesindeki tarihi yapılar ile çevrede incelemelerde bulundu. Proje çalışmaları başlayan ve 6 ay içerisinde bölgedeki 29 tarihi yapının restorasyonu ile cadde sağlıklaştırılması konularına ilişkin değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum 2019 yılının ağustos ayında ekibiyle birlikte şehrimizi ziyaret etmişti. Bizler, bu ziyarette burada restorasyon yapılması gereken Damgacı Cadde ve öteki sokaklarımızdaki evlerimizi kendilerine anlatmıştık. Araştırmalar yapılması noktasında karar alınmıştı. Geçen süreç içerisinde birkaç kere de konuyla ilgili olarak Bakan Yardımcımız Sayın Fatma Varank hanımla görüştük. Damgacı sokak ve diğer sokaklarımızda şu lahza ciddi bir egzersiz başladı. Konuyla ilgili Ankara'dan bir heyet geldi" diye belirtti.

“29 evimizin restorasyonuna başlanıyor”

Bölgedeki 29 evin restorasyonuna başlandığını aktaran Başdeğirmen, "Bugünden itibaren işlem başladı. Yalnızca evlerimizin restorasyonu yok, cadde sağlıklaştırması, çevre düzenlemesi, altyapı, aydınlatmada yapılacak” dedi.
Park ve restoranlarında olacağını, projelerin hazırlandığını ve 6 ay içerisinde inşaatların başlayacağını duyuran Başdeğirmen, “Heyet acilen hangi evlerde nasıl bir bakım yapılacağını saptama ediyor. Proje bittikten sonra bu güzel evlerimizi eski hallerine döndürerek, hem geçmişi ayağa kaldıracağız hem de nostaljiyi yaşayacağız. Bu bölgede bir turizm alanı oluşacak. Bu yıl içesinde bölgenin değişmeye başladığını defalarca birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

Ali Serkan Aygün

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER