Mamak Belediyesinden ‘Köpek Parkı’

 Köpek Parkı sayesinde parklarda, yeşil alanlarda köpeklerini serbestçe dolaştırmakta zorlanan vatandaşların artık bu alanda sevimli dostlarıyla tasmasız oynayabiliyor. Bu parkların sayısını artacağının müjdesini veren Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ”Köpek besleyen va.

Mamak Belediyesinden ‘Köpek Parkı’

 Köpek Parkı sayesinde parklarda, yeşil alanlarda köpeklerini serbestçe dolaştırmakta zorlanan vatandaşların artık bu alanda sevimli dostlarıyla tasmasız oynayabiliyor.

Bu parkların sayısını artacağının müjdesini veren Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ”Köpek besleyen vatandaşlarımızın hem kendilerinin hem de can dostlarının birlikte keyifle vakit geçirebilecekleri bir alan oldu. Evcil dostlarımız burada tasmasız rahatça enerjilerini atabilecek. Sahipleriyle ve diğer evcil köpeklerle oyun oynayabilecek. Artık güzel Mamak'ı temalı parklarla da buluşturuyoruz. Mamak'ta ilk adımını attığımız bu alanların sayısını inşallah arttıracağız. Can dostlarımız için kurduğumuz bu parkta ilerleyen süreçte çeşitli aktiviteler de düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

Köpeklerin oyun oynayabilmesinin yanı sıra eğitimi açısından da profesyonelce tasarlanmış parka yalnızca Mamak'tan değil, çevre ilçelerden de vatandaşlar köpeklerini getiriyor. Köpeklerini rahatça gezdirebilmek ve eğitmek için Çankaya'dan Mamak'a geldiğini belirten hayvansever Burcay Ilgaş, “Daha önce köpekleri gezdirirken çocuklar kaçıyor, köpeklerim tepki veriyor, anne ve babalar korkuyordu. Çankaya'dan Mamak'a geliyorum bu park için. Bu park açılınca rahatladık. En azından buraya köpeklerden korkan çocuklar girmemeye başladı. Sayılarının artmasını temenni ediyorum. Mamak Belediye Başkanımıza da ince düşüncesinden dolayı tüm hayvanseverler adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Genelde parklarda, yeşil alanlarda köpeklerini serbestçe dolaştırmakta zorlanan vatandaşlar artık bu alanda sevimli dostlarıyla tasmasız oynayabilecek. Çocuklar da ebeveynlerinin kontrolünde parkta köpeklerle zaman geçirebilecek. Köpeklerin egzersiz ihtiyaçlarını karşılamasına imkan sağlayan parkurlara sahip parkta can dostlar için tüm detaylar düşünüldü. Özel olarak tel örgülerle ayrılan parkın üniteleri arasında köpek eğitim tüneli, yüksek atlama, engelli atlama, köpek eğitim tahterevallisi, engelli yürüyüş köprüsü, dairesel atlama, üçgen yürüyüş parkuru bulunuyor.

 

 

Mustafa Cenik

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER