Ucuz Uçak Bileti Fırsatlarıyla Gezmenin Tadını Çıkar!

Ucuz Uçak Bileti Fırsatlarıyla Gezmenin Tadını Çıkar!

Gezginler için ucuz uçak bileti bulmak büyük bir ayrıcalıktır. Yeni ülkeler keşfetmek ve yeni insanlar tanımak isteyen gezi tutkunları, uçak bileti fırsatlarından mutlaka faydalanmalıdır. 
 

Ucuz bilet kampanyaları hakkında daha detaylı bilgiye Pegasus’un internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz. Peki, yurt içinde seyahat edilebilecek en gözde adresler nerelerdir? 
 

İşte, henüz tatil planı yapmayanlara özel gezi rehberi…


Gezi Tutkunları için Türkiye Seyahat Rehberi 
Yurt içinde gezi planı yapmak isteyen gezginlerin mutlaka görmesi gereken şehirler ve adresler…

Ucuz uçak bileti fırsatlarından yararlanarak siz de dilediğiniz gibi gezmenin tadını çıkarın! 

1. İstanbul: Türkiye’nin en gözde ve en kalabalık şehri olan İstanbul, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapar. Tarihi, doğası ve kültürel güzellikleriyle görenleri kendisine hayran bırakmayı başaran şehir, Doğu ve Batı kültürünü sentezler. Dünyanın en önemli metropollerinden biri olmayı başaran rüya şehirde, gezilip görülmesi gereken birçok önemli adres bulunur. İşte, gezilmesi gereken adreslerden başlıcaları; 

 - Taksim-İstiklal Caddesi: İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alan Taksim, renkli sokaklarıyla görenleri kendisine hayran bırakan bir adres. Taksim’i görmeye gelen gezginlerin en uğrak adreslerinden birisi de hiç şüphesiz İstiklal Caddesi’dir. Bu caddede sayısız mağaza, restoran ve kafe yer alır. İstiklal Caddesi’nin keşfedilmeyi hak eden kendine has dokusu yerli ve yabancı turistlere unutulmaz anılar yaşatır. 

- Tarihi Yarımada: Suriçi olarak da bilinen Tarihi Yarımada, İstanbul’un tarihteki merkezi olarak kabul edilmesi yönüyle önemli bir konuma sahiptir. Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi’nin çevrelediği yarımada, gezginlerin ilk rotaları arasında yer alır. Buradaki en popüler gezi noktaları Mısır Çarşısı, Eminönü, Sirkeci, Sirkeci Tren Garı, Eminönü Meydan ve Yeni Camii’dir. Tarihi Yarımada’nın en önemli bir diğer merkezi ise Sultanahmet’tir. Ayasofya Camii’ye de ev sahipliği yapan Sultanahmet, yılın her mevsiminde yerli ve yabancı birçok turiste kapılarını açar. 

- Rumeli Hisarı: İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasını seyretmek isteyen gezginler için Rumeli Hisarı en doğru adres. 1400’lü yıllarda inşa edilen bu yapı, Sarıyer ilçesi sınırlarında yer alır. İstanbul Boğazı’nın büyüleyici güzelliğini keşfetmek isteyenler, mutlaka Rumeli Hisarı’nı ziyaret etmelidir. 

2. İzmir: Ülkemizde Ege Bölgesi’nde yer alan İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olarak bilinir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehir, tarihi ve mimari dokusuyla gezginlerin ilgi odağı olmayı başarır. İlgi çekici turistik yerleri, kendine has kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeridir. İzmir’de de gezilip görülmesi gereken önemli birçok lokasyon bulunur. İşte, İzmir’e seyahat edenlerin gezebileceği başlıca adresler; 

- Saat Kulesi: Saat Kulesi, İzmir’in en önemli simgelerinden biridir. Konak Meydanı’nda yer alır. 25 metre uzunluğa sahip olan bu kule, Sultan II. Abdülhamit Han zamanında inşa edilmiştir. İzmir gezisini unutulmaz kılmak isteyen gezginler, saat kulesinde fotoğraf çekerek gezilerini ölümsüzleştirebilirler. 


- Kordon: İzmir’in en gözde adreslerinden biri olan Kordon, deniz kenarı boyunca uzanan bir caddeye ve burada yer alan birçok kafeye ev sahipliği yapar. Ege Denizi’nin eşsiz manzarasının tadını çıkarmak isteyenler mutlaka Kordon’u ziyaret etmeli. 

- Çeşme: İzmir’in yaz turizminin en aktif olarak yaşandığı adreslerinden birisi Çeşme’dir. Göz kamaştıran plajları ve eğlenceli gece hayatıyla gezginlere unutulmaz anılar yaşatır. Yaz tatili planı için eşsiz bir seçimdir. 

3. Ankara: 5000 yıllık bir geçmişe sahip olan Ankara, Türkiye’nin başkentidir. Doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan şehir, gezilip görülmeye değer birçok adrese sahiptir. İşte, Ankara’da gezilmesi gereken başlıca adresler; 

- Anıtkabir: Ankara’ya seyahat edenlerin ilk duraklarından biri olmayı başaran Anıtkabir, mimari yapısıyla görenlerin ilgi odağı olmayı başarır. Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir, özellikle resmi bayramlarda yoğun bir ilgi görür. Anıtkabir’i ziyaret eden misafirler, Anıtkabir sınırları içerisinde yer alan Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni de mutlaka görmeliler. 

- Rahmi M. Koç Müzesi: Ankara’nın ilk sanayi müzesi olarak bilinen Rahmi M. Koç Müzesi, 2005 yılında kapılarını ziyarete açmıştır. Müzede denizcilik, ulaşım araçları Atatürk ve Ankara, havacılık, bilim, sağlık, makine tarihi ve Koç ailesine ait özel koleksiyon başlıkları altında önemli birçok parça sergilenmektedir. 


- Ankara Kalesi: Bu kale, Ankara’yı kuş bakışı olarak seyretmek isteyenler için eşsiz bir adrestir. Ankara Kalesi, dik bir yokuşa sahip olsa da görülmeye değer bir manzara sunar. Ankara gezinizi Ankara Kalesi’nde çekeceğiniz eşsiz fotoğraflarla ölümsüzleştirebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2021, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER