Yüzen adalar, normalleşme süreciyle birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Solhan ilçesine yan Hazarşah köyü Aksakal mezrasında yer alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Ulusal Parklar Genel Müdürlüğü'nce "Tabiat Anıtı" olarak koruma altına alınan yüzen adalar Kovid-19 pandemisi süresince anlamsız kaldı.

Yüzen adalar, normalleşme süreciyle birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Solhan ilçesine yan Hazarşah köyü Aksakal mezrasında yer alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Ulusal Parklar Genel Müdürlüğü'nce "Tabiat Anıtı" olarak koruma altına alınan yüzen adalar Kovid-19 pandemisi süresince anlamsız kaldı. 4 mevsim ziyaretçisi beceriksiz olmayan şuana kadar üstünde ağaç yetişen birbirinden ve zeminden bağımsız üç adacığıyla eşi benzeri görülmeyen yüzen adalar, salgın sürecinde normalleşme aşamasına geçilmesiyle ziyaretçilerine her tarafta kavuştu. Her sene binlerce kişinin ziyaret ettiği yüzen adaları görmek için ilk önce Elazığ, Erzincan, Muş, Tunceli ve Diyarbakır dahil bir çok ilden günü birlik gelenlerin sık sık gidilen yer noktası olarak biliniyor.

Normalleşme süreciyle birlikte başta piknikçiler olmak üzere bölgeden geçenler, yüzen adalar da vakit geçirerek normalleşme sürecinin sosyal mesafeli de olsa keyfini çıkardı.

Muş'tan yüzen adalara arkadaşlarıyla birlikte gelen Uğur Yankıdeniz, “Muş'tan pikniğe geldik yüzen adalara. 2 yıl önce de gelmiştik. Bu değin derli toplu bir halde değildi. Şuan da bilhassa pandemi sürecinden daha sonra halka açık hale getirdiler. Söyleyeceğim tek şey çevre illerden insanların buraya gelmelerini nasihat ediyorum. Sahiden doğasıyla, manzarasıyla, piknik alanlarıyla ideal bir yer”dedi.

Babasıyla birlikte pikniğe geldiği için fazla mutlu olduğunu bildiren Esra Elçi ise, “Korona virüs sebebiyle hep evdeydik. Babam bugün beni yüzen adalara getirdi. Piknik yaptık ve fazla eğlendik. Burası fazla hoş bir yer ve herkesi yüzen adaya bekliyoruz” diye konuştu.

Sinan Atan - Abdulhamit Bildik

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER