Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor!

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Metropolitano Stadı'nda oynanacak karşılaşma, TSİ 22.00'de başlayacak ve beIN Sports'tan yayınlanacak.     Final maçında Sloven hakem Damir Skomina düdük çalacak. Skomina'nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Jure Praprotnik ve Robert Vukan'ı.

Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor!

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Metropolitano Stadı'nda oynanacak karşılaşma, TSİ 22.00'de başlayacak ve beIN Sports'tan yayınlanacak.

 

 

Final maçında Sloven hakem Damir Skomina düdük çalacak. Skomina'nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Jure Praprotnik ve Robert Vukan'ın yapacağı maçta, İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz, dördüncü hakem olarak görevlendirildi.

FİNALE NASIL GELDİLER? (TOTTENHAM)

 

 

117 yıllık tarihinde ilk kez final deneyimi yaşayacak Tottenham, Şampiyonlar Ligi'nde çok zorlu bir gruptan çıkmayı başardı... Barcelona, Inter ve PSV'nin olduğu gruptan 2. tur vizesi alan Londra ekibi, Borussıa Dortmund'u eledikten sonra çeyrek finalde Manchester City ile kozlarını paylaştı... İlk maçı 1-0 kazanan Tottenham son ana kadar büyük heyecana sahne olan rövanşta rakibine 4-3 yenilmesine karşın yarı finale yükselmeyi başardı... Final yolundaki son engel ise Ajax'tı... İlk maçta sahasında 1-0 yenildiği Hollanda ekibini deplasmanda 2-0 geriye düşmesine rağmen Lucas Moura'nın golleriyle 3-2 yenen Tottenham final biletini elde etti.

FİNALE NASIL GELDİLER? (LIVERPOOL)
 
Avrupa'nın 1 numaralı kupasını daha önce 5 kez kazanan Liverpool ise; Paris Saint-Germain, Napoli ve Kızılyıldız ile aynı grupta mücadele etti... Gruptan çıkan ve 2. turda Bayern Münih ile eşleşen Jurgen Klopp'un öğrencileri ilk maçta golsüz berabere kaldığı rakibini deplasmanda 3-1 yenip çeyrek finale yükseldi... Bu turda Porto engelini nispeten rahat geçen kırmızılar yarı finalde Barcelona karşısında unutulmaz bir geri dönüşe imza attı... Nou Camp'ta 3-0 yenildiği rakibini Anfield'da 4-0 mağlup eden Liverpool, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 2. kez final oynamaya hak kazandı.

İki takım da, dev finale ideal kadrolarıyla geliyor. Tottenham cephesinde bileğindeki sakatlığı atlatan Harry Kane'in mücadeleye 11’de başlaması bekleniyor. Liverpool cephesinde ise Naby Keita dışında bir eksik yok... Kırmızılar'da bu sezon iki bek oyuncusu Robertson ve Alexander Arnold müthiş bir hücum katkısı ortaya koydu. İki savunma oyuncusu bu sezon toplam 23 asist yaptı. Liverpool'un bermuda şeytan üçgeni Salah - Mane ve Firmino; bu sezon tüm kulvarlarda toplam 68 kez fileleri havalandırdı. Tottenham'ın yıldızları Kane - Son ve Moura ise 59 gol buldu.

Tottenham ile Liverpool arasında bu sezon Premier Lig'de oynanan iki maç da Liverpool'un galibiyetiyle sonuçlandı... Kırmızılar iki maçı da 2-1 kazandı... 

Dev final iki takımın menajeri için de bir hayli önemli... Zira ne Pochettıno ne de Klopp; seviye atlattıkları takımlarıyla henüz bir kupa sevinci yaşamayı başaramadı... 

Tottenham ile Liverpool arasındaki Şampiyonlar Ligi finali beIN SPORTS HD1'in yanı sıra beIN SPORTS HABER'den yayınlanacak... Sporseverler dev mücadeleyi beIN SPORTS HABER'den şifresiz izleme imkanına sahip olacak...

TOTTENHAM - LIVERPOOL

STAT: Wanda Metropolitan (Madrid)
SAAT: 22.00
HAKEM: Damir Skomina (Slovenya)
YAYIN: beIN SPORTS 1 / beIN SPORTS HABER

MUHTEMEL 11'LER

TOTTENHAM: Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Winks, Sissoko, Alli, Eriksen, Son, Kane

LIVERPOOL: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Wijnaldum, Mane, Salah, Firmino

1.7 MİLYAR EURO'LUK FİNAL!

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak İngiltere'nin Tottenham ile Liverpool takımlarındaki futbolcuların tahmini değeri, 1 milyar 786 milyon avro olarak dikkati çekiyor.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre Liverpool'un tahmini piyasa değeri 950,5 milyon, Tottenham'ın ise 835,5 milyon avro oldu.

Liverpool'dan Mısırlı Muhammed Salah ve Tottenham'dan İngiliz Harry Kane, 150'şer milyon avro ile takımlarının en pahalı futbolcuları olarak ön plana çıkıyor. 

Tottenham'daki futbolcuların piyasa değerleri şöyle:

 Futbolcu  Değeri (avro)  Harry Kane  150 milyon  Dele Alli  100 milyon  Christian Eriksen   85 milyon   Son Heung-min   65 milyon  Davinson Sanchez   45 milyon  Toby Alderweireld   40 milyon  Eric Dier  40 milyon  Kieran Trippier   35 milyon  Lucas Moura  32 milyon  Hugo Lloris  30 milyon  Jan Vertonghen   30 milyon  Danny Rose   25 milyon  Victor Wanyama   25 milyon  Ben Davies   25 milyon  Erik Lamela  20 milyon  Serge Aurier   20 milyon  Harry Winks  20 milyon  Moussa Sissoko  18 milyon  Juan Foyth   12 milyon  Vincent Janssen   8 milyon  Fernando Llorente   3,5 milyon  Kyle Walker-Peters   3 milyon   Michel Vorm  2 milyon  Paulo Gazzaniga   2 milyon  Toplam  835,5 milyon

 

Liverpool'daki futbolcuların piyasa değerleri şöyle:

 Futbolcu  Değeri (avro)  Muhammed Salah  150 milyon  Sadio Mane   85 milyon  Roberto Firmino   80 milyon  Virgil van Dijk   75 milyon  Alisson  65 milyon  Naby Keita  65 milyon  Andrew Robertson   50 milyon  Trent Alexander-Arnold   50 milyon  Fabinho  45 milyon  Georginio Wijnaldum   40 milyon  Alex Oxlade-Chamberlain   40 milyon  Joe Gomez   35 milyon  Jordan Henderson   28 milyon   Xherdan Shaqiri   25 milyon  Dejan Lovren   20 milyon  Joel Matip   20 milyon  James Milner   15 milyon  Adam Lallana   15 milyon  Daniel Sturridge   15 milyon  Divock Origi   10 milyon  Alberto Moreno   9 milyon  Simon Mignolet   8 milyon  Ben Woodburn   5 milyon  Connor Randall   500 bin  Toplam  950,5 milyon
 
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER