Bakan Kasapoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

Bakan Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Kutlama Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Kasapoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

Bakan Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Kutlama Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kasapoğlu'nun mesajı şöyle:

"19 Mayıs 1919'da milletimizin umudu olarak Samsun'da başlatılan İstiklal Mücadelemizin 101. yıl dönümünü algılama ediyoruz. Aziz milletimizin her bir ferdi, bu vatanın bize şanlı ecdadımızın bir emaneti olduğunun şuuru içindedir. Bu ahali, bir asrı aşkın bir süre baştan başa iftiharla taşıdığı aziz emaneti layıkıyla geleceğe taşımak noktasında bugün her zaman olduğundan daha da istikrarlı ve azimlidir.

Her alanda yerli ve ulusal atılımlarla ülkemizi değerinde olduğu seviyelere çıkaracak motivasyonun kaynağı, ulusal mücadele ruhumuzdur. Hedefimiz gelişmiş demokrasisi ve hukuk düzeniyle; bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında daha dinç ve daha mutlu bir Türkiye'dir. Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz gençlerimizdir.

Bu tarihi gün, aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerimizin; akıl, duygu, sağduyu ve fedakârlıkla istikbalimize sahip çıkma sorumluluğunu aldığı gündür.

Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin teminatı gençlerimiz; vatanımıza ve milletimizin hukukuna sıkıca bağlıdır. Daha nice nesiller baştan başa gençlerimiz bu kutlu görevlerini layıkıyla yerine getirmeye aynı şevkle devam edecektir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu şuurla, gençlerimizin çağın gerektirdiği şekilde akıllı, sağlıklı, ahlâklı, erdemli, manevî ve kültürel değerlerimizi sahiplenen; kendine, ülkesine ve insanlığa karşı sorumluluklarının haberdar ufku açık bir şekilde yetişip hayata katılabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz.
19 Mayıs 1919'un 101. yıl dönümünde Ulusal Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER