Fatih Terim: 'Aceleci değil temkinli olmak zorundayız'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kulüp televizyonuna konuştu.

Fatih Terim: 'Aceleci değil temkinli olmak zorundayız'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kulüp televizyonuna konuştu. Liglerin başlayacak olması ile ilgili tecrübeli teknik adam, "Kolay bir süreçten geçmiyoruz. Karar saptamak, sorumluluk elde etmek hiç kolay yok. Saygı duyuyorum. Hesaplı, yönetimle ilgili, psikolojik ve hatta sosyal hasarın bedelini de ödemek basit değil.

Kulüplerin idareli batağını, UEFA'nın beklentilerini, her şeyi düşünüyorum. Oysa insan hayatından söz edilen bir ortamda, bu dek belirsizliğin bulunduğu koşullarda, aceleci yok temkinli olmak zorundayız. Süper Lig veya diğer liglerdeki o kadar çok meslektaşım arıyor, fikirlerimizi paylaşıyoruz. Kimse oynansın veya oynanmasın diye muhakkak bir şey diyemiyor. Oynanmaması ola ki de en son açlık. Oysa oynayacaksak, doğru zamanda, azami tedbirle oynanmalı" dedi.

"o kadar çabuk yayılan bir meret fakat, kimseye acımıyor"

Korona virüs pandemisi hakkında konuşan Terim, "Rakam şimdiki gibi 1000'lerle de ifade edilmiyordu. Dile basit 4 bine yakın canımız gitti. Kiminin annesi, kiminin ablası, kiminin babası... pek süratli yayılan bir meret ancak, kimseye acımıyor maalesef. Tereddüd ortamlarında çıkıp konuşmak kolay değildir. Konuşmaktan da çekinmedim. Şayet o anların harareti, isyanı ile sesimi yükseltmiş olabilirim ama niyetim de yalnızca kendi evlatlarımın değil, futbol camiasının içindeki herkesin canından öte bir şey yoktu" dedi.

"Testin pozitifliğine inanmayanlar oldu"

Virüse yakalanması ile ilgili konuşan Terim, "Pazar günü seyircisiz maç oynadık Beşiktaş'la, çarşamba günü ligler ertelenmeyecek diye resmi yorumlama yapıldı. Biz hiçbir türlü antrenman yaptırmadık. Deplasmanda oynayacağımız Rize maçının hakemleri de atandı. Ertesi gün lig durdurma kararı çıktı. O hafta antrenmanları durdurmasaydık, perşembe günü herkesi testten geçirene dek beklemeseydik ola ki bugün başka şeyleri konuşacaktık. Olgu sayımız daha fazla artabilirdi, ben bundan eminim. Testin pozitifliğine inanmayanlar oldu.

Testi bir kere semptom olmadan yaptıramıyorsunuz. Diyelim aldınız yaptırdınız, deneme negatif çıktı. Peki adam akşam evine gidiyor, markete gidiyor. Testin anlamı kalmıyor. Bu sabahleyin saat 10'da bitmiş bir test yaptırdık. Testin sonuçlarını da demin bilmiyoruz, inşallah hiçbir şey çıkmaz. Dünyanın en iyi afiyet sistemlerinden birine sahibiz. Buna fazla güvendim ve oyuncularımın hiçbirine, ülkelerine gitmelerine müsade vermedim. Oyuncularıma en güvenli ülkenin Türkiye olduğunu, ülkemizin en iyi şartlarda buna yanıt verdiğini ve gitmemeleri gerektiğini söyledim. Sağ olsunlar, onlar da beni kırmadı. Ne değin haklı olduğumuz da görüldü" açıklamasında bulundu.

Terim, "İlk kelamı biz ettik. 2. yarının en başarılı takımı olarak ben konuştum. Çıkıp konuşmak kolay değildir, ben konuşmaktan da, söylemlerimle rahatsız etmekten de çekinmedim. Ola Ki o anların harareti ile sesimi yükseltmiş olabilirim. Ahmet Bey'i arayıp geçmiş olsun diledim. bu vesileyle, şu esas değin yakalanan herkese de geçmiş olsun. Beşiktaş maçından sonra bir hitabe yaptım fakat o sürede hiçbir sakatı, cezalısı olmayan, son 10 maçını da kaybetmemiş bir takım olarak ilk kelamı da biz ettik" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER