Hüseyin Üneş: "Futbolcularımızın ruh hali ve psikolojisi iyi durumda değil"

TFF 1.

Hüseyin Üneş:

TFF 1. Lig ekiplerinden BB Erzurumspor'da dün yapılan korona virüs testinde 4 futbolcu, 1 teknik heyet, 1 A Ekip personeli, 5 kulüp çalışanının test sonucu artı çıktı. Kararsız olarak hastaneye kaldırılan 12 kişinin yapılan son testlerinin ise olumsuz çıktı.

Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda yer alan BB Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş, kuvvet bir süreç geçirdiklerini açıklama ederek, "Dün gece tedirgin bir krizi yönettik. Şu lahza için en azından her şey yoklama altından. Bundan sonraki süreç hakkında düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız lakin kafamızda çok önemli soru işaretleri var. 14 gün baştan başa kampüsümüz kapalı olacak. Futbolcularımızın ruh hali ve psikolojisi iyi durumda yok. Üzgünüz, gerçekten sezona başladığımız hedefimizde belli sonuçta. Sezonun yüzde 83'ü biterken biz birincil 2'de tamamladık. Böyle durumla karşılaşmak bizleri çok üzüyor. Geleceğe dair güzel şeyler düşünmek istiyoruz fakat şu anki işlem fazla öbür bir olay, bunun sonuçlarını dünde gördük. Önce hastalığı yenip daha sonra takımımızı somut anlamda hazırlamalıyız. İşimiz fiilen çok baskı" dedi.

"İkinci deneme sonrası şok olduk"

Yaptırdıkları ilk testin olumsuz olmasının arkasından ikinci testi yaptırdıkları lahza biraz daha bakımlı olduklarını lakin sonuçları görünce şok olduklarını kaydeden Üneş, "Futbol Federasyonumuzun belirlediği yol haritası sonrası bizler geçtiğimiz cuma günü takımımızı topladık. Diğer şehirdeki futbolcularımızı özel izinlerle kentimize getirdik. Şehrimiz bu süreci en iyi şekilde idare eden şehirlerden birisiydi. Adeta sıfıra yakın olgu sayısı bulunuyordu. Biz geçen hafta takımımızı topladıktan daha sonra ilk testlerimizi yaptık. Negatif çıkması sonrası antrenmanlara başladık. 6. günün öneminden dolayı dün ikinci testi yaptırdık. Bizler ikinci testi yaptırırken içimiz rahattı. 83 kişiye yapılan test sonuçlarının akşam elimize geçmesi sorası bizler şok olduk. Maalesef 60 kişi negatif, 11 pozitif ve 12 sarı diye adlandırılan güvenilmez çıktı" şeklinde konuştu.

"Beşiktaş'ı en iyi anlayacak kulüp bizi"

Beşiktaş'ta 8 kişinin testinin pozitif çıkmasına da değinen Başkan Üneş, siyah-beyazlıları en iyi anlayacak olan kulübün kendileri olduğunu belirterek, "Beşiktaş camiasına öncelikli olarak geçmiş olsun diyorum. Şu an için onları en iyi anlayacak olan kulüp hakiki anlamda biziz. Sıcağı sıcağına yaşamış olduğumuz ağır bir travma var. Olayı sabahtan saatlerinde duymuştum arkasından kamuoyuna duyurulmuş. Onlar adına çok üzüldüm. İnşallah en kısa sürede hem biz keza de Beşiktaş kısa sürede bu hastalığı atlatırız" ifadelerini kullandı.

"Nihat Özdemir ile telefonla görüştük"

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in kendisini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu vurgulayan Hüseyin Üneş, "TFF Başkanımız Nihat Özdemir, dün gece itibariyle olayın kamuoyuna yansıması sonrası beni arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Süreci yakinen peşine düşüp takip ettiğini söyledi. Bu sabahta kendisi ve yetkililerle süreci görüştük" dedi.

Sefa Tetik - Çağrı Korkmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER