Rıza Çalımbay: 'Liglerin başlama tarihini çok erken buluyorum'

Kırmızı-beyazlı ekibin tecrübeli teknik direktörü Rıza Çalımbay, İhlas Haber Ajansı'na özel açıklamada bulundu.

Rıza Çalımbay: 'Liglerin başlama tarihini çok erken buluyorum'

Kırmızı-beyazlı ekibin tecrübeli teknik direktörü Rıza Çalımbay, İhlas Haber Ajansı'na özel açıklamada bulundu. Çalımbay, Türkiye Futbol Federasyonu'nun korona virüs salgını sebebiyle ara verilen liglerin haziranda başlatılmasına ilişkin aldığı kararı değerlendirerek, tarihe olumlu bakmadığını ve riskin devam ettiğini söyledi.

"Tarihi olumlu bulmuyorum"
Çalımbay, "Ben liglerin başlangıç tarihini çok erken buluyorum. Bu tarihlerde olmaması gerekiyor. Çünkü acilen halen tehlike var. Biz de maçları oynamayı çok istiyoruz, çünkü en ayrıcalıklı takımlardan bir tanesine biziz fakat bu virüs devam ettiği sürece bence maçları oynamamak gerekiyor. Ben tarihi olumlu bulmuyorum" diye konuştu.

"Riskin üstüne gitmemek gerekiyor"
Kararın her yerde gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Rıza Çalımbay, “Biz antrenmanları bir aydan beri kişisel olarak yapıyoruz zaten. Bizim açımızdan idman sorunu yok. Haftaya yavaş yavaş çalışmalara başlayacağız. Fakat ben maçların açılış tarihinin değişeceğine inanıyorum. Bu açıklanan tarih hatalı oldu, bunu değiştireceklerine inanıyorum. derhal vakalar düştü fakat çoğalabilir. Bunlar varken maçların oynanması ayrı bir tehlike taşır. Riskin üstüne gitmemek gerekiyor. Onun için ben bu tarihlerin inşallah değişeceğine inanıyorum” biçiminde konuştu.

“Maçlar Eylül'de oynansın”
Çalımbay, maçların eylül ayında oynanması önerisinde bulunarak, “Kalan 8 maçımız Eylül ayında, risk olmayan ortamda oynanırsa biz kuşkusuz o maçlardan en iyi şekilde ayrılacağız. Lakin açıklanan tarihte maçları oynatırlarsa bizim için çok büyük problem olabilir. Baskı maçlarımız var. üstelik seyircisiz oynayacağız o maçları. O yüzden bizim için şiddet olur" ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Sarzep

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER