Trabzonspor transfer politikasını belirledi

Trabzonspor, Süper Lig'in Haziran ayında başlangıç ihtimaline karşı hazırlıklarını bütün hızıyla sürdürürken, bir taraftan ise geleceğin planlarını yapıyor.

Trabzonspor transfer politikasını belirledi

Trabzonspor, Süper Lig'in Haziran ayında başlangıç ihtimaline karşı hazırlıklarını bütün hızıyla sürdürürken, bir taraftan ise geleceğin planlarını yapıyor. Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupasında şampiyonluğu hedefleyen bordo-mavililer, iki kulvarda da mutlu sona ulaşmak için kenetlenirken, bir taraftan ise geleceğin planlarını yapıyor.

Hesaplı tedbirler daha da artacak

Geçtiğimiz günlerde 23 Milyon TL'lik kar açıklayan Trabzonspor, aldığı kararlı finansal tedbirlerle misal kulüpler aralarında gösterildi. Parasal Fair-Play'in yanı sıra TFF talimatlarına uyan birincil kulüp olan Karadeniz ekibi, korona virüsü sonrası ortaya çıkacak ekonomik tabloyu en az hasarla atlatmak için geçtiğimiz sezondan beri uyguladığı mali planlama üstünde çalışmalarına devam ederken, daha sıkı tedbirleri hayata geçirecek.

Kariyere yok potansiyel satın alınacak

Korona virüs sonrası ortaya çıkacak hesaplı zorluklara aleyhinde yeni arayışlara giren kulüpler, transfer politikalarını da belirlemeye başladı. Son iki sezondur uyguladığı aktarma politikasıyla hem ekonomik hemde sportif manadan kayda değer bir başarı trendi yakalayan Karadeniz ekibi, Teknik Direktör Hüseyin Çimşir yönetiminde transfer politikasını oyuncunun kariyerine değil potansiyeline ve takıma neler katabileceğine bakarak gerçekleştirecek.

Sörloth önemli bir misal

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Alexander Sörloth, bordo-mavili kulübün aktarma politikasının önemli örneklerinden biri. Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun önerisi ile Teknik Direktör Hüseyin Çimşir'in yer aldığı teknik ekibin takip edip onay verdiği oyuncu parasal ve sportif katkısıyla takıma manâlı bir zor kattı.

Altyapılar belirleyici olacak

Ortaya çıkan salgın sonrası kulüpler kendi öz kaynaklarına yönelmeye başladı. Yüksek bedellerle transfer yapma döneminin sona erdiği söz konusu dönemde Trabzonspor son yıllarda altyapıya verdiği tartı ve takıma kazandırdığı isimlerle ön planda yer alarak, ayrıca Türk futbolunun hemde kendi ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirip, satma dönemini başlatmıştı. Bunun birincil adımını Yusuf Yazıcı ile başlatan Karadeniz ekibi, dürüst planlamayla bu yapıyı sürdürmeyi hedefliyor. Gerek yetiştirdiği, gerekse keşfedip ön plana çıkardığı yerli ve tanıdık olmayan bir fazla oyuncusuna gelen aktarma tekliflerini mevsimin başlamasıyla değerlendirmeye alacak.

Gökmen Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER