Türkiye, 19 Mayıs'ı tarihi bir koşuyla kutluyor

T.C.

Türkiye, 19 Mayıs'ı tarihi bir koşuyla kutluyor

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonu, Macera Akademisi meslek birliğinde; 19 Mayıs Atatürk'ü Kutlama, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, şampiyon atletler ve meşhur isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen dijital koşu projesiyle bütün Türkiye'yle birlikte kutluyor. Türkiye 24 saat koşu rekorunun sahibi ultra maraton koşucusu Aykut Çelikbaş, proje kapsamında gerçekleştirilen ve 19 saat, 19 dakika hiç durmadan koşacağı 19 Mayıs 1919 Koşusu'na, bugün saat 00.00'da başladı. Çelikbaş'ın tarihi etkinliği, koşu bandının üstünde geçecek yaklaşık 190 km'nin peşinde bu akşam saat 19.19'da sona erecek.

Günün sonunda ise; T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın yanı sıra arasında Ramil Guliyev, Yasmani Copello Escobar ve Eda Tuğsuz'un da yer aldığı ulusal atletler; Sunay Akın, Defne Samyeli, Tayfun, Serkan Çağrı, Sadettin Saran, Elif Boyner, ülkenin en kıymetli koşu organizasyonları, Kızılay Gençlik Derneği, Sweaters Hub Eğitmenleri, PT Academy Eğitmenleri, Doğada Hayat fenomenleri gibi kişilerden oluşan toplam 61 isim ve kurum, 700 sancak koşucusu, 20 saati aşan naklen yayın boyunca, koşarak veya röportajlarıyla Aykut Çelikbaş'ın bu tarihi yolculuğuna ortaklık etmiş olacaklar.
Etkinliklerin ikinci bölümü zarfında; 19-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 'Gençlik Haftası Sanal Yarışları' doğru bayram coşkusu bütün hafta boyunca devam edecek. Katılımcıların 1.9 km, 5 km, 10 km, 19 km veya 19 dakika kategorilerinden dilediklerini seçerek; yürüme bandında, koridorda, bahçede veya sitelerinde; ister yürüyerek, ister koşarak, isterlerse de yalnızca hareket ederek dahil olabilecekleri dijital koşu etkinliğine ayrıca ülkemizden keza de yurt dışından binlerce kişinin katılması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER