Ulusar

Ulusar

ULUSAR AKE FEST:


Giydiğimiz üniformalar farklı olsa da aynı yoldayız hepimiz aslında. Farklı enkazların üstünde ya da insanların yaralarını sararken duygularımız hep aynı. Her zaman aynı heyecanla anlatıyoruz eğitimlerimizi ve hep aynı hırsla çalışıyoruz daha da geliştirmek için kendimizi. Kalplerimizin sesi insanlık adına aynı…


Şimdi Ulusal Arama Kurtarma Derneği bütün bu yüce değerleri yüreğinde taşıyan ülkemizin değerli derneklerini, topluluklarını ve üniversitelerimizin ekiplerini, ULUSAR ARAMA KURTARMA EKİPLERİ FESTİVALİ’nde buluşturmak istiyor.


ULUSAR Ekibi sizlere konu hakkında muhteşem bir organizasyon hazırladı. 12 Temmuz 2012 tarihinde başlayacak bu organizasyon 15 Temmuz 2012 tarihinde sona erecek. Ülkemizde daha önce gerçekleştirilmemiş ve bu sene ilki yapılacak olan ULUSAR AKE- FEST organizasyonunu Mersin’in Kum Cenneti olarak da adlandırılan Susanoğlu beldesinde gerçekleştirilecek. Gün boyu sürecek eğlencelerin yanında uzmanlar tarafından verilecek eğitimlere katılabileceksiniz. Tüm bunlar muhteşem bir sahilde denizin hemen yanı başında gerçekleşecek ayrıca katılımcı ekiplerimizle birlikte aynı anda denizde ve karada icra edeceğimiz çok geniş kapsamlı bir tatbikat da ULUSAR AKE – FEST organizasyonu içinde yer alacak.



Belde Hakkında:


Susanoğlu çevresindeki yoğun tarihi kalıntıların yanı sıra, flora ve fauna bakımından zengin çevre dağlar, özellikle Kubat Kanyonu, Akdeniz'in en önemli sulak alanı olan ve 300'den fazla kuş türünün Pasgol bulunduğu Göksu Deltası günübirlik gezilerle görülmeye değer yerlerdir. Elverişli iklimi, tarihi, ve doğa konumu ile Susanoğlu son yıllarda yurt dışından gelen turistlerin de yerleşmeye başladığı bir belde haline gelmiştir.



Organizasyon Hakkında :


Organizasyon Ulusar tarafından hazırlanan 3 günlük programı kapsamaktadır. Türkiye ve yurtdışından katılımı beklenen ekiplerin konaklayacağı alanda birbirinden farklı eğlenceler de düzenlenecektir. Bu eğlenceler kapsamında konserler, Doğa oyunları (treasure hunt, su oyunları vs.) düzenlenecektir. Eğlence organizasyonları haricinde aynı zamanda kurulan 4 mevsim genel maksat çadırlarında halkın bilinçlendirilmesi adına Afet bilinci, Doğal afet ve korunma yolları vb. seminer ve temel ilk yardım vb. eğitimler verilecektir.  Tüm bu etkinlikler ile birlikte ULUSAR tarafından ön görülen tarih ve saatte ekiplere sürpriz bir tatbikat senaryosu uygulanacaktır. Bu sayede ekiplerin olay yerlerine (kara ve deniz de yapılacak eş zamanlı farklı tatbikat senaryoları) intikal ve olaya müdahaleleri değerlendirilecektir.



Bilgi İçin:
Oğuz ATÇI
ULUSAR ARAMA KURTARMA DERNEĞİ
Yönetim Kurulu 2nci Başkanı
Tel : +90 538 334 38 27


www.ulusar.org


 
Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2012, 00:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER