ABD ve Avrupa vadeli endeksleri artıda

Ekonomi

Japon ve Çin hisse senedi piyasalarında teknoloji sektörlerinin öncülüğündeki yukarı hareketten de destek bulan ABD ve Avrupa vadeli endeksleri düne göre artıdalar. UBS Global Wealth Management baş yatırım yetkilisi Mark Haefele yaptığı değerlendirmede, "Enflasyon önümüzdeki ay.

Japon ve Çin hisse senedi piyasalarında teknoloji sektörlerinin öncülüğündeki yukarı hareketten de destek bulan ABD ve Avrupa vadeli endeksleri düne göre artıdalar.

UBS Global Wealth Management baş yatırım yetkilisi Mark Haefele yaptığı değerlendirmede, "Enflasyon önümüzdeki aylarda yüksek seyretmeye devam edebilir ve beklentilerin üzerinde çıkan her enflasyonun faiz ve hisse senedi piyasalarında oynaklık yaratma potansiyeli var. Ancak enflasyonun hisse senedi piyasasındaki ralliyi rayından çıkarmasını beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

Şu sıralarda vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi düne göre 54 puan, yüzde 0,15, S&P 500 vadeli endeksi 7,5 puan, yüzde 0,16 ve Nasdaq 100 vadeli Endeksi 38,25 puan, yüzde 0,24 artıdalar.

Avrupa'da da FTSE 100 vadeli endeksi yüzde 0,07, FDAX yüde 0,15 ve Eurostoxx 50 vadeli endeksi yüzde 0,11 artıdalar.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.