Avustralya Açık Tek Erkeklerin Kralı: Djokovic Finalde Nadal'ı Yenerek Şampiyon Oldu

EvosTech

Avustralya Açık Tek Erkeklerin Kralı: Djokovic Finalde Nadal'ı Yenerek Şampiyon Oldu

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde İspanyol Rafael Nadal'ı 3-0 yenen Sırp Novak Djokovic şampiyon oldu.

Sezonun ilk Grand Slam tenis turnuvası olan Avustralya Açık'ta tek erkekler finalinde kazanan Novak Djokovic oldu.

Rod Laver Arena’da oynanan mücadelede Sırp tenisçi Novak Djokovic, Rafael Nadal’ı 6-3, 6-2 ve 6-3’lük setlerle geçerek 3-0’lık skorla mağlup etti ve Avustralya Açık’ta 7. kez kupayı kaldırmayı başardı.

Maça tutuk başlayan Rafael Nadal, basit hatalara yer verdi ve bu sette sadece 3 oyun alabildi. Sırp tenisçi Djokovic, seti 6-3 kazanmayı başardı.

İkinci sete hızlı başlayan Nadal, 2 oyunu hanesine yazdırırken, sonrasında basit hatalarını düzeltemedi ve Djokovic 6-2’lik skorla ikinci seti de önde kapattı.

Sırp raket, son sette de Nadal’a şans tanımayarak 6-3’lük skorla üstün geldi. Toplam 2 saat 4 dakika süren karşılaşmanın sonunda Djokovic, rakibi Nadal’ı tebrik ederek, sevincini kendisini destekleyenlerle paylaştı.

Avustralya Açık, 7 şampiyonlukla Djokovic’in en fazla şampiyonluk yaşadığı Grand Slam olurken, Nadal da bu turnuvada 4 kez final oynayıp sadece 1 defa kazandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.