Chrome'dan yardımsever bir icat daha

EvosTech

Chrome'un Android sürümü, tek bir dokunuşla sözcüklerin anlamlarına bakmanızı sağlayacak bir işlevi kullanıma sunmaya başladı. Bilginin bolca bulunduğu internette dolaşırken bilmediğiniz sözcüklere rastlamanız gayet doğal.

Chrome'un Android sürümü, tek bir dokunuşla sözcüklerin anlamlarına bakmanızı sağlayacak bir işlevi kullanıma sunmaya başladı.

Bilginin bolca bulunduğu internette dolaşırken bilmediğiniz sözcüklere rastlamanız gayet doğal. Bilmediğiniz sözcükler için bir sözlüğe başvurabilirsiniz, oysa Google daha iyi bir seçenek sunduğunu düşünüyor.

Geçmişte herhangi bir sözcüğe uzun dokunup, bu sözcüğü internet üzerinde aratabiliyordunuz. Derhal ise sözcüğe uzun dokunarak keza sözcüğün anlamını, keza de telaffuzunu görebiliyorsunuz. Sözcüğün anlamı, ekranın altındaki bir açılır kutucukta gösteriliyor. Telaffuz bilgileri de burada yer alıyor.

Yeniliğin Chrome'un son sürümünü kullanan herkese ulaştığı anlaşılıyor, oysa işlevi bakmak için onu etkinleştirmeniz gerekebilir. Bunun için chrome://flags/#contextual-search-definitions adresini açın ve ayarı etkinleştirin.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.