Microsoft, bombaları patlattı

EvosTech

Microsoft, geliştirici konferansı Microsoft Build 2020'yi bugün internet üzerinden yaptığı canlı yayınla başlattı.

Microsoft, geliştirici konferansı Microsoft Build 2020'yi bugün internet üzerinden yaptığı canlı yayınla başlattı. Faaliyet geliştiricilere siklet verdiğinden, tüketiciye karşın donanımlara çok rastlanmıyor ancak Windows 10'u ilgilendiren yenilikler, düş kırıklığına niçin olmadı.

Project Reunion, Win32 API ve UWP API Yapılarını Birleştiriyor

Win32 ve evrensel Windows platformu (UWP) API'larını "Windows uygulamaları" aşağı bir araya getiren Project Reunion, CEO Satya Nadella kadar duyuruldu. En son Windows 10 yapılarındaki UWP API'ları, eski Windows 10 sürümlerinde erişilmeyen bir takım işlevlere erişiyor. Bunun sonucunda geliştiriciler, varsayılan olarak win32 sistemlerini hedefliyor, bu nedenle olası olan en geniş kitleye ulaşıyorlar.

Geliştiriciler, en son yenilikleri göz ardı ettiğinden bu şart, en son Windows işlevlerinin geliştirilmesini negatif etkiliyor. Nadella, eski ve yeni API'lar aralarında bir köprü kurmanın yolunu bulduklarını ve buna Project Reunion dediklerini duyururken, sözlerine şunları ekledi:

"Windows platformunu ayrıca win32 ayrıca de UWP API'leri arasında sorunsuz entegrasyona izin vererek birleştiriyoruz."

Project Reunion sayesinde geliştiriciler, açık kaynaklı NuGet paket yöneticisi üzerinden en son Windows API'sını indirip, onu kendi uygulamalarıyla derleyebiliyorlar. Böylece işletim sisteminin yeni işlevleri desteklemesine lüzum kalmıyor. Project Reunion, Windows 10 uygulamalarının bulut üzerinden akıntı yapılmasını da olası kılıyor, böylece uygulamalar Windows 10'un hangi sürümü olduğuna bakmaksızın çalışabiliyor.

Windows Terminal ve WSL2 (Windows Subsystem for Linux 2) Duyuruldu

Microsoft mühendisleri Scott Hanseman ve Kayla Cinnamon, etkinlikte yeni Windows Terminal aracını gösterdiler. Belki daha göz alıcı yenilik ise Windows Subsystem for Linux'un (WSL2) yeni sürümünün tanıtılması oldu.

WSL ikili tercüme katmanında çalışırken WSL2, Windows 10 üstünde entegre bir sanal makinede reel bir Linux çekirdeği çalıştırıyor. Teknik ayrıntılara fazla girmeden bildirmek gerekirse WSL2, bütün sistem çağrısı desteğini amaçlıyor ve geliştiricilerin Linux uygulamalarını Windows Terminal üzerinden çalıştırmalarına izin veriyor. Böylece geliştiriciler, Linux yapılarını Visual Studio gibi geliştirici araçları üzerinden test edebiliyorlar.

Edge Yavaş Yavaş Geliyor

Microsoft, ocak ayında duyurduğu ve ağır ağır dağıtacağını söylediği Edge'i fiilen hiç dağıtmamıştı. Yalnızca dileyen kullanıcılar, Chromium motoruyla yenilenen tarayıcının kararlı sürümünü kendileri indirebiliyorlardı.

Yeni blog gönderisinde açık açık bahsedilmese de yeni Edge, Windows 10 Mayıs 2020 güncellemesiyle birlikte gelebilir. bu vesileyle yeni tarayıcı, bu ayın ilerleyen günlerinde geliştiricilere açılacak. Tarayıcı Windows Update üzerinden gelecek olsa da, ilerdeki güncellemeleri Windows Update'ten bağımsız olarak alacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.