Tırtılın kelebeğe dönüşümü

EvosTech

Marketten aldığınız brokolinin içinde hala yaşamış tırtıllar bulsaydınız ne yapardınız? Marketten geri ödeme mi isterdiniz? veya tırtılları çocuğunuz gibi yetiştirip gelişimlerini fotoğraflayarak internette yayınlar mıydınız? İngiliz Sam Darlaston, ikinci seçeneği seçt.

Marketten aldığınız brokolinin içinde hala yaşamış tırtıllar bulsaydınız ne yapardınız? Marketten geri ödeme mi isterdiniz? veya tırtılları çocuğunuz gibi yetiştirip gelişimlerini fotoğraflayarak internette yayınlar mıydınız? İngiliz Sam Darlaston, ikinci seçeneği seçti.

Lokal bir marketten en sevdiği sebze olan brokoliyi alan Darlaston, 11 Haziran'da karşısında tırtılları görünce yeni bir evcil hayvanı olduğunu düşündü.

"Ona Salonumda Bir Ev Yapmaya Karar Verdim"

Huffpost'a konuşan Darlaston, "Ilk Olarak araştırmamı yaptım ve bu tırtılın veya kelebeğin tam türünü keşfettim. sonra brokolinin tamamı ile ona salonumda küçük bir konut yapmaya karar verdim."

Lahana Kelebekleri

Lahana Kelebeklerinden Pieris rapae türündeki bu kelebek, Kuzey Amerika'daki en yaygın beyaz kelebeklerden biridir. Ufak siyah noktalı beyaz ya da krem ??renkli kanatları vardır ve yumurtalarını yaprakların üstüne bir bir bırakır. 

P. brassicae Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'da bulunur. Beyaz kanatlarının ucunda büyük siyah noktaları vardır. Manâlı ekonomik zararlılar olarak kabul edilen bu canlılar, lahana ve diğer bitkileri değil edebilir. Yani Darlaston'la karşılaşmak bu küçük dost için en iyi adımdı.

"Bir Gecede 7 Tırtıl Oldu"

Tesco isimli market, tırtıllı brokoli için Darlaston'a 1,37 dolar iade etti ve Darlaston parayı daha artı sebze edinmek için kullandı. Fakat umulmadık bir şekilde daha artı tırtıl almış oldu. "Değiştirme olarak alacağım brokoli 5 tane daha tırtıl içeriyordu," dedi Darlaston. "Ve sonradan ev arkadaşımın 3. brokoli bir tane daha vardı! Böylece 1 gece baştan başa 7 tırtıl oldu! "

Kısa Sürede Dikkatleri Üzerine Çekti

Darlaston tırtıl hikayesini Twitter'da paylaştıktan daha sonra, hemencecik 92K alkış ve 51K retweet alarak viral oldu. Bütün bu öykü Tesco marketin dikkatini çekti. Oysa, bu hikayenin en iyi kısmı geri ödeme değil. Aksine, fazla güzel kelebeklere hayat verilişin hikayesi...

Darlaston "Hiçbir hayvana ya da böceğe zarar verilmemesi gerektiğine inanan biriyim ve bir tırtılın hayata nasıl tutunacağını araştırdıktan sonradan ne yapmam gerektiğini biliyordum." diyor. Tırtıllara görmek kolay bir iş değildi ve Darlaston, bilhassa tırtıllar olgunlaşmaya başladığında, birkaç zorlukla karşılaştı.

"Kaçmaya Çalışıyorlardı"

"Tırtılları büyütürken karşılaştığım en büyük güçlük kaçmaya çalışmalarıydı. Özellikle koza gerçekleştirmek üzereyken. "Bir gün süslü bir vanilya çubuğunda bir tane bulduk! Biri masanın altında, diğeri mumluk koza aşağı! Kağıt kapaktan kurtulmuşlardı! "

Sonunda 7 tırtıldan sadece 3'ü kalmıştı.

Kalan 3 Tırtıl

Koza Ve Kelebek Oluşumu

Kelebekleri Özgürlük Bıraktı

Darlaston her şeyi teftiş altına aldı ve derhal erişkin kelebeklerin gururlu bir babası. İyi bir baba gibi, çocuklarını büyük dünyaya hazırladıktan sonradan, onları bağımsızlık bıraktı. Darlaston, "Kanatlarını açtıklarını izlerken azıcık üzüldüm fakat genel duygu mutluluktu," dedi ve ekledi: "Bu zamanlarda minimum birimizin dışarı çıktığı için mutluyum."

Kelebeğin olağanüstü evrimi!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.