İstifası İstenen Hazine Bakanı İçin AKP'den Geniş Katılımlı Kampanya: #BeratAlbayrakınYanındayız

Genel

Türk Lirası'nın rekor değer kaybı sonrası sosyal medyada istifası istenen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için #BeratAlbayrakınYanındayız etiketiyle destek mesajları paylaşılıyor.

Türk Lirası'nın rekor değer kaybı sonrası sosyal medyada istifası istenen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için #BeratAlbayrakınYanındayız etiketiyle destek mesajları paylaşılıyor. Mevcut bakanlar dışında neredeyse bütün AKP'li milletvekillerinin katıldığı kampanyada an itibarıyla 80 binden fazla paylaşım yapıldı. İstifa çağrılarının hemen ardından başlatılılan destek kampanyası kısa sürede #BeratAlbayrakİstifa etiketini de geride bırakarak Twitter Türkiye Gündemi'nin ilk sırasına yerleşti.

Paylaşımların vurgu yaptığı görüşler ise Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye sahip olduğu, ekonomik verilerin pozitif seyrettiği, ülkemize karşı 'operasyon' yapıldığı ve Bakan Albayrak'ın bunlarla kararlı bir mücadele sürdürdüğü şeklinde.


Dolar/TL kurunun 7.30'u, Euro/TL kurunun ise 8.60'ı aşarak rekor kırması günün ana gündem maddesini oluşturdu. Türkiye, Türk Lirası'nın tarihi değer kaybını korkulu gözlerle takip ederken Merkez Bankası, gelişmelerin "yakından izlendiğini" ve "eldeki bütün araçların piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda" kullanılacağını açıkladı.Tüm bu gelişmelerle birlikte Twitter'da Berat Albayrak için istifa çağrıları da yapılmaya başlandı.

Sosyal medyada gündem olan çağrılar için

Dövizdeki Tarihi Zirvenin Ardından: #BeratAlbayrakİstifa Sosyal Medyanın Gündeminde -

Berat Albayrak'a yönelik destek kampanyası, AKP'nin medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın bu paylaşımıyla hareketlendi. Ünal, Türkiye ekonomisinin sadece döviz kurları üzerinden değerlendirilemeyeceğini belirtti ve 'Türkiye'nin önü açıktır' dedi.

Ardından aralarında eski bakanların da bulunduğu çok sayıda AKP'li Albayrak için destek mesajlarını paylaştı. İşte onlardan bazıları.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.