Sıkı Durun! Ebru Yaşar Geliyor.!

Genel


Ebru Yaşar kimdir? Nasıl bir çocukluk dönemi geçirmiştir?



Çocukluğum, babamın memur olması nedeniyle Anadolu’nun farklı bölgelerinde yaşayarak geçti. Hem kent kültürünü hem de kırsal kültürü farkına varmadan özümsüyorsunuz. Benim açımdan çok faydalı oldu farklı bölgelerde yaşamış olmak. Bir taraftan da gizli bir hüzün yerleşmiş ben farkına varmadan içime. Neden derseniz; memur bir baba ve sürekli tayin ve yer (kent) değiştirme. Tam olarak bir şehire, mahalleye, semte, arkadaşlarınıza, okulunuza alışıyorsunuz. Tayin ve yer değiştirme, yeni gidilen yere alışmaya çalışma ve geride bıraktığınız yere duyduğunuz özlem. Bu nedenle bir hüzün yerleşmiş içime diyebilirim. Bu hüznün ve duygunun sesime ve yorumuma etkileri vardır diye düşünüyorum.




Bu zamana kadar gerçekten birçok evrelerden geçtin. Ve her seferinde kendini yenileme özelliğine hayranız. Albümlerinin her biri diğerine gerçekten bin basıyor. Nasıl bu kadar başarılı olmayı başarıyorsun?



Yoğun emek ve özveri ile çalışarak. Başarıyorum denebilir.




Bugüne kadar vazgeçemediğim eserin hangisi? Her seferinde duygulandığın, içinin gittiği?



Ayrım yapamıyorum. İnsan çocukları gibi ayıramıyor şarkılarını da. O yüzden şudur diyemem.



Herkes tarafından çok güler yüzlü olduğunu duyuyorum. Gerçekten çok pozitif bir duruşun var. Herkese hep pozitif elektrik mi verirsin yoksa negatifize olduğun durumlarda farklı deneme bonusu veren siteler bir tepkiyle karşındakileri şaşırtırmısın?



Baymavi />

Her insan gibiyim. Ruh halime göre değişkenlik gösteriyor. İnceliğin içinde teşekkür ederim.



Yeni albümün DELİDİR’in konsepti de senin ruhunla, karakterinle ve fiziksel özelliklerinle birebir örtüşen doğu ve batı sentezi olduğunu düşünüyoruz.  Biraz bahsedermisin bu konsepti?



Benim doğu-batı sentezimden kastım Anadolu’nun batısı ile doğusunu kastediyorum. Ben hem doğuda, hem de batıda yaşadım. Her iki kültürü de yaşadım, deneyimledim. Hem kırsal hem de kent kültürünü yaşadığım için bu çizgi sayesinde konsepti de ortaya çıkardık.



Uzun süredir seni magazin basınında göremedik. Küstürdüler mi seni yoksa biraz dinlenmeye mi almak istedin kendini?



Toprak gibi her insanında “nadasa” ihtiyacı vardır bence. Kimseye bir küskünlüğüm yok.









Bu arada albümün çıkış şarkısı DELİDİR’i  üç dilde yorumlamışsın. Türkiye’de ilk defa tek şarkı Türkçe, Kürtçe ve Arapça yorumlanmış. Olumlu, olumsuz tepkiler aldın mı? Veya bu durum senin için neyi ifade ediyor?


RÖPORAJIN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.



RÖPORTAJ : EVRİM YAŞLAK
DÜZENLEYEN : DİDEM MEDİNE İNCİ -


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.