Ünlü Müzisyen Pharrell Williams'tan Trump'a Yasak: Şarkılarımı Mitinglerinde Kullanma

Manşet Haberler

Ünlü Müzisyen Pharrell Williams'tan Trump'a Yasak: Şarkılarımı Mitinglerinde Kullanma

Ünlü ABD'li müzisyen Pharrell Williams, Donald Trump'a bir mektup göndererek şarkılarını seçim çalışmalarında, mitinglerde ve etkiliklerde kullanmaması için uyarıda bulundu...

ABD'nin Pittsburgh kentinde, 11 kişinin yaşamını yitirdiği sinagog saldırısından kısa bir süre sonra, Indiana'daki bir organizasyonda Williams'ın 'Happy' şarkısı çalınmıştı

USA Today'in haberine göre, şarkıcı Pharrell Williams, Trump'a avukatı aracılığıyla bir mektup göndererek şarkılarının etkinliklerde kullanılmamasını istedi.

"Akıl hastası bir milliyetçi tarafından 11 kişinin katledildiği gün, siz (Trump) Indiana'da politik bir etkinlikte kalabalığa onun (Williams) ‘Happy' isimli şarkısını çaldınız"

USA Today, sanatçının avukatı tarafından kaleme alınmış mektuba ulaştı. Avukat Howard King o mektupta, "Akıl hastası bir milliyetçi tarafından 11 kişinin katledildiği gün, siz (Trump) Indiana'da politik bir etkinlikte kalabalığa onun (Williams) ‘Happy' isimli şarkısını çaldınız" ifadelerini kullandı.

"Cumartesi günü ülkenin maruz kaldığı trajedide ‘Mutlu' olunacak bir şey yok"

Şarkının izinsiz kullanılmasının telif hakkı ve ticari marka haklarının ihlaline yol açtığını belirten King, "Cumartesi günü ülkenin maruz kaldığı trajedide ‘Mutlu' olunacak bir şey yok ve şarkıyı bu amaçla kullanılmanıza izin verilmedi" dedi.

Williams, Trump'ın şarkılarını kullanmasına izin vermeyen tek şarkıcı değil, liste oldukça kabarık...

Rolling Stones, Adele, Neil Young, Queen, Elton John ve Aerosmith, Twisted Sister ve R.E.M, şarkılarının Trump tarafından kullanılmasına izin vermeyen şarkıcı ve gruplar arasında yer alıyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.