2022 yılında yıldızı parlayacak 3 sektör

– DIŞ HABERLER SERVİSİ ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Bryn Mawr Trust’ın Baş Yatırım Sorumlusu Jeff Mills, tedarik zinciri, siber güvenlik ve e-ticaret sektörlerindeki şirketlerin “dayanıklı” olduğunu söyledi.

2022 yılında yıldızı parlayacak 3 sektör

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Bryn Mawr Trust’ın Baş Yatırım Sorumlusu Jeff Mills, tedarik zinciri, siber güvenlik ve e-ticaret sektörlerindeki şirketlerin “dayanıklı” olduğunu söyledi. Mills CNBC’deki röportajında söz konusu sektörlerdeki şirketlerin, büyüme odaklı hisselerle değerinin altındaki hisseler arasındaki çekişmeden korunma kapasitesi bulunduğuna dikkat çekti.

Mills, tedarik zinciri alanında, üretkenliğe odaklanan, gelirlerini en üst düzeye çıkaran ve maliyetleri azaltan PTC şirketinin hisselerini tercih ediyor. Borsa uzmanı, “Sanayi alanındaki ‘şeylerin interneti’ konusunda her türlü gelişmeyi takip ediyorlar. Bu, dünya çapındaki şirketler için son derece önemli olacaktır” açıklamasında bulundu. Ancak Mills şirketin son dönemdeki performansında olan zayıflığı da kabul ediyor. PTC hisseleri geçtiğimiz ay %10 değer kaybetti. Mills PTC hisseleri için, “Bu hisse tüm zamanların en yüksek seviyesinden oldukça uzak” dedi.

22 milyar dolarlık varlığı yöneten ünlü borsa uzmanı ayrıca siber güvenlik alanındaki hisseleri de beğendiğini söyledi. Mills bu şirketlerin muazzam bir uzun ömürlülüğü olduğunu sözlerine ekledi.

Mills’in siber güvenlik alanındaki favori tercihi CrowdStrike hisseleri. CrowdStrike hisseleri son bir ayda %15’lik düşüş göstermesine karşın yıl başından bu yana %13 oranında yükseldi. Mills söz konusu şirket için, “Gelirleri yıldan yıla %40 oranında artıyor. Tekrarlanan gelir artışları nakit akışını da yükseltiyor. Metrik veriler iyiye gidiyor. Bu benim gerçekten sevdiğim bir şirket” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu yıl Amazon hisseleri kabaca %10 oranında yükseldi. Hissenin %76 oranında yükseldiği 2020 yılına kıyasla bu yılki performansı sönük kalıyor.

Mills, tatil sezonunda Amazon'un devasa e-ticaret lojistik ağını büyük bir boğa piyasası unsuru olacağını vurguluyor. Borsa uzmanı, “Şu anda herkesin uğraştığı tedarik sıkıntısı aslına bakılırsa Amazon hisselerine yardımcı olabilir. Zira muhtemelen en iyi konumdalar. İnsanlara talep ettikleri malları daha hızlı sağlayabilirler, bu yüzden potansiyel olarak pazar payı alabileceklerini düşünüyorum. Bana kalırsa 2022 yılında Amazon için oldukça önemli oranlarda bir kırılma göreceğiz” dedi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER