ABD borsaları yükselişle açıldı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ ABD borsaları yeni güne yükselişle başladı. Wall Street borsaları Walmart ve Home Depot’dan gelen beklentileri aşan bilançoların ardından yükselişe geçti.

ABD borsaları yükselişle açıldı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni güne yükselişle başladı.

Wall Street borsaları Walmart ve Home Depot’dan gelen beklentileri aşan bilançoların ardından yükselişe geçti. CNBC’nin haberine göre, Walmart, üçüncü çeyrek kârının ve gelirinin tahminlerin çok üzerinde olduğunu ve ABD'deki aynı mağaza satışlarının yakıt satışları hariç %9,2 oranında arttığını açıkladı. Walmart’ın bilançosuyla birlikte perakende şirketlerin bilançolarıyla geçecek yoğun bir hafta başlamış oldu.

Bir diğer perakende şirketi Home Depot’nunsa üçüncü çeyrek bilançosu yaklaşık %3’lük büyümeyi gösteriyordu. Ancak şirketin satışlarını %9,8 oranın yükselerek beklentileri aşması yatırımcıları memnun etti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre şirketin hisseleri açılışta %4,29 değer kazandı.

Gün içerisinde paylaşılan ekonomik veriler ABD’deki ekonomik toparlanmaya ilişkin olumlu mesajlar verdi. ABD Ticaret Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre ABD'de perakende satışlar, ekimde bir önceki aya kıyasla yüzde 1,7 artarak mart ayından bu yana en yüksek artışı kaydetti. Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler satışların %1,5 oranında sıçramasını bekliyordu. ABD'de sanayi üretimi de ekimde aylık bazda yüzde 1,6 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş gösterdi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER