Dolar, haftaya 10 liranın üzerinde başladı

Cuma akşamı tarihinde ilk kez 10 seviyesini aşan Dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününe yeni rekorlarla başladı.

Dolar, haftaya 10 liranın üzerinde başladı

Cuma akşamı tarihinde ilk kez 10 seviyesini aşan Dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününe yeni rekorlarla başladı. Dolar kuru bu sabah saat 08.00 itibarıyla en yüksek 10,0479 seviyesinden işlem görüyor.

Pandemi önlemlerinin kalkmasıyla artan talep ve yaşanan arz sıkıntılarının etkisiyle başta ABD’de olmak üzere enflasyonun yükselişe geçmesi ve büyük merkez bankalarının ekonomik teşviklerini geri çekmeye başlaması tüm gelişmiş ülke para birimlerini baskılarken, en büyük değer kaybını Türk Lirası yaşadı.

Türk Lirası yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 26 ile dolara karşı en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimlerini sürdüreceği beklentisi de Türk Lirasının kaybında etkili oluyor. Bloomberg anketine göre perşembe günü toplanacak olan Para Politikası Kurulu’nun politika faizini 100 puan indirimle yüzde 15’e çekmesi bekleniyor. Türk Lirasını baskılayan bir diğer faktör de kasım ve aralık aylarındaki yoğun dış borç geri ödeme takvimi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER