Endekste satıcılı bir açılış bekleniyor

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 25.101 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 227 kişi olarak açıklandı. Elektrik faturalarındaki bileşenlerin azaltılması, tüketici üzerindeki mali yükün hafifletilmesini içeren kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na.

Endekste satıcılı bir açılış bekleniyor

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 25.101 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 227 kişi olarak açıklandı.

Elektrik faturalarındaki bileşenlerin azaltılması, tüketici üzerindeki mali yükün hafifletilmesini içeren kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Kongre üyelerini, yasal borçlanma tavanının artırılması konusunda karara varılamaması halinde 15 Aralık sonrasında Hazine'nin temerrüde düşebileceği konusunda uyardı.

ABD Başkanı Biden'ın, Fed başkanlığına Powell’ı yeniden atama ya da Fed guvernörü Brainard’ı getirme kararını alma süreci devam ediyor.

Japonya’da açıklanan ihracat verileri son 8 ayın en düşüğüne işaret etti.

Wall Street Journal’da yer alan habere göre, İran'ın Ağustos ayı sonlarından bu yana sınırlı bir ölçekte çalışmaya yeniden başladığı ileri sürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Halk Ekmek’te 250 gramlık normal ekmek dışındaki ambalajlı ürünlere %47’ye varan oranlarda zam yaptı.

İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ile iki ülke arasında kapsamlı ekonomik ortaklık anlaşması için müzakerelere başlandığını duyurdu.

İngiltere'de milletvekillerinin ücretli danışman olması yasaklanacak .

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere ve Euro Bölgesi’nde TÜFE, ABD’de ise Ham Petrol Stokları açıklanacak.

TCMB Faiz Kararı yarın açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurtiçi piyasalar BBVA’nın Garanti Bankası’ndaki 12,20 TL fiyattan gönüllü pay alım teklifi yapacağını açıklaması sonrasında, geçtiğimiz işlem gününün de açılışında haberin etkileriyle birlikte pozitif başlangıç yaptı. Eşleşme seansında bankacılık endeksinin yüksek seyirde işlem görmesi ile BİST100 endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.728’i test etti. Eylül ayından bu yana değer kaybeden TL varlıklar tarafı ise Perşembe günü gerçekleşecek faiz kararına odaklandı. Dolar / TL seana içerisinde 10,27 ile rekor kırdı. TCMB’den faiz indirimi beklentisi ve ABD tarafındaki verilerin iyi gelmesi sonrası kurdaki hızlı artış ile birlikte bankacılık sektörü paylarında kısmi, diğer sektörlerde ise gözle görülür kar realizasyonları meydana geldi. Endeks günü negatif tamamladı.

Eylül ayındaki 100 baz puan indirimle başlayan TL varlıklardaki değer kaybı, Cumhurbaşkanı - Erdoğan ile TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun görüşmesi sonrasında PPK'dan 3 üyenin alınmasıyla devam etmiş ve geçen ay yapılan toplantıda politika faizinin %16'ya çekilmesiyle hızlanmıştı. ABD'de ekonomik toparlanmaya işaret eden perakende satış verileri, tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik verilerinin beklentilerden iyi gelmesi ile DXY 96,00 seviyesinin üstüne çıkmış ve dolar küresel piyasalarda değer kazanırken, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri baskılanmaya devam etmişti. ABD'de gıda, enerji ve 2. el araçlardaki artış sonrasında 1990 yılından bu yana gelen en yüksek enflasyon verisi olan %6,2'nin açıklanması ile Fed'in parasal sıkılaştırmanın dozunu artıracağına dair beklentilere ek olarak Perşembe günü yurtiçinde gerçekleşecek TCMB PPK toplantısından faiz indirimi beklentisi sonrası psikoloji seviye olan 10,00'un üstüne çıkan Dolar / TL 10,45’i görerek rekor tazeledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Bakan Elvan ‘Enflasyonda maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Hedeflediğimiz büyümenin ön koşulu fiyat istikrarından geçiyor. Enflasyonla mücadele kararlılığımızı çok net bir şekilde gösteriyor. İç talep gelişmelerini çok yakından takip ediyor. Gerektiğinde makro ihtiyati tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir’ dedi.
 
VİOP 30 Endeks kontratında satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Salı günü 1.860 - 1.954 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.868 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 22.929 azalarak 622.813 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.855 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.892’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.832 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.880 ve 1,892 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.844 ve 1.832 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER