Kurlar ve faizlerdeki yükselişe rağmen BIST’teki güçlü seyir korundu

Küresel çaptaki enflasyon endişelerine ek olarak Avrupa’da artış kaydeden vaka sayıları ve daha sıkı tedbirlerin gelebileceğine ilişkin söylemler küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor.

Kurlar ve faizlerdeki yükselişe rağmen BIST’teki güçlü seyir korundu

Küresel çaptaki enflasyon endişelerine ek olarak Avrupa’da artış kaydeden vaka sayıları ve daha sıkı tedbirlerin gelebileceğine ilişkin söylemler küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte salgın kaynaklı gelişmeler önemini korumaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün piyasa kapanışından sonraki açıklamaları takip edilirken, yurt içinde kur cephesindeki yükseliş eğilimi yakından izlenmektedir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 12:00 Euro Bölgesi – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek
• 17:45 ABD – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Enflasyonist endişelere ek olarak Avrupa’da vakalardaki artış ve karantina endişeleri hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. ABD Başkanı Biden, Fed başkanlığı için Powell’ı yeniden aday gösterdi. Son dönemde pozitif bir ayrışmanın izlendiği BIST-100 Endeksi dün de yükseliş eğilimini sürdürdü ve günü %1,05’lik yükselişle 1.755,48 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 11,23 – 11,25 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 11,41’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Kurlar ve faizlerdeki yükselişe karşın BIST’teki güçlü seyir dün de korundu. Endeks tarihi zirvelerinde tutunma çabası içinde olsa da son günlerde yukarı yönlü hareketlerin işlem hacmi tarafından desteklenemiyor olması olumsuz bir durum oluşturuyor. Buna karşın 7 Ekim’de başlayan yükseliş sonrası önemli bir destek kırılımı yaşanmamış olması bu tür olumsuzlukları sınırlıyor. BIST 100’de yakın dönem için takip ettiğimiz ilk önemli destek 1.725 olmaya devam ediyor. Buraya kadar olacak geri çekilmeler sınırlı düzeltmeler olarak kalacaktır. Yukarıda ise son 3 iş gününde test edilen 1.760 üzerinde olacak saatlik kapanışlar gün içi alımları hızlandırabilir. Bu durumda endekste 1.780 – 1.800 aralığı gündeme gelecektir. 1.760 üzeri kapanış görülmediği sürece düzeltme riski artacaktır.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER