Mobius’tan döviz riski uyarısı!

Ünlü spekülatör Mark Mobius, ABD’de daha yüksek faiz oranları beklentileri göz önüne alındığında, Türkiye’nin döviz kriziyle karşı karşıya kalan tek ülke olmayacağın söyledi.

Mobius’tan döviz riski uyarısı!

Ünlü spekülatör Mark Mobius, ABD’de daha yüksek faiz oranları beklentileri göz önüne alındığında, Türkiye’nin döviz kriziyle karşı karşıya kalan tek ülke olmayacağın söyledi. Mobius, CNBC’nin ‘Kapanış Çanı’ isimli programında yaptığı açıklamada Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybının başka ülkelerde de yaşanama ihtimalinin olduğunu belirtti. Yatırım firması Mobius Capital Partners’ın kurucu ortağı olan ünlü spekülatör, “ABD’de faiz oranlarının yükselmesiyle dolar cinsinden borcu olan tüm diğer ülkeler darbe alacak” dedi. Mobius, döviz riski ile karşı karşıya olan ülkelerin ismini ise açıklamadı.

Bu arada, yatırım bankası Nomura tarafından geçen hafta yayınlanan bir analizde, döviz kuru krizi riski en fazla olan dört yükselen piyasanın Mısır, Romanya, Türkiye ve Sri Lanka olduğu belirtildi.

Analiz, gayri safi yurtiçi hasılanın yüzdesi olarak dış borç, döviz rezervlerinin ithalata oranı ve borsa endeksi gibi göstergeleri dikkate aldı.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER