Ttwi

Ttwi


 

THRILL THE WORLD İSTANBUL

“Dünyanın en büyük eş zamanlı Thriller dans gösterisi”

Merhaba sevgili Evo's Angels okuyucuları,

Geçen ayki yazımda sizlere müzisyen yanımdan bahsetmiş, yazımın sonunda da bu ayki yazımda İstanbul koordinatörlüğünü üstlendiğim Thrill The World organizasyonundan bahsedeceğimi belirtmiştim. Bu sene 4.’sünü düzenleyeceğimiz Thrill The World İstanbul, 27 Ekim Cumartesi akşamı saat 22:00’de Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşecek. Ön gösteriler, çalışmalar ve kayıtlarla ilgili duyurular bu yıl www.dansheryerde.com adresinden yapılacak.

Dünyada Thrill The World

Thrill The World’ün hikayesi 2006’da Ines Markeljevic’in basitleştirdiği Thriller koreografisi ile aynı anda dans eden 62 dansçıyla Kanada, Toronto’da başladı. Guinness Dünya Rekorları’na En Kalabalık Thriller Dansı olarak giren etkinlik dünya genelinde 3.2 milyon medya etkisi yarattı.

2006’daki etkinlikten sonra bu organizasyonu dünya çapında bir projeye dönüştürmeye karar veren Ines Markeljevic ile 2007’de 1.722 katılımcı, 2008’de 4.179 katılımcı, 2009’da 22.571 katılımcı, 2010’da 13.042 katılımcı, 2011’de 12.297 katılımcı dans etti.

Katılan Ülkelerden Bazıları:

ABD, Almanya, Avustralya, Belçika, Brezilya, Filipinler, Fransa, Galler, Guatemala, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İskoçya, İspanya, İtalya, Japonya, Kanada, Kolombiya, Malezya, Meksika, Polonya, Portekiz, Porto Riko, Romanya, Singapur, Türkiye...

Katılan Başlıca Şehirler:

Barselona, Brüksel, Bükreş, Düsseldorf, Honolulu, Indianapolis, İstanbul, Las Vegas, Londra, Los Angeles, New Jersey, New York, Paris, Peru, Phoenix, San Francisco, Sidney, Singapur, St. Petersburg, Tokyo, Toronto, Vancouver, Viyana.

Binlerce Katılımcıyla Aynı Amaç Uğrunda Birleşmek

Dünyadaki tüm etkinlikler aylar öncesinde belirlenen saate göre aynı anda başlıyor. Bu nedenle Showbahis Kanada’da ve New York’ta akşam 20:00’de, Los Angeles’ta 17:00’de, Berlin’de gece yarısı 02:00’de dans edildiği sene biz de İstanbul’da gece yarısı 03:00’te dans ettik. Etkinlikte aynı anda dans ediyor olmak insanda çok değişik duygular uyandırıyor. Dans anı gelip 10’dan geriye hep bir ağızdan saymaya başlayınca bir an insan düşünüyor ve haftalar, hatta kimileri için aylar süren bu süreci dünya üzerindeki binlerce insanla birlikte yaşadığını fark edip, binlerce insanla aynı uğurda emek verdiğini hissediyor.

Thrill The World İstanbul

Türkiye’de 2009 yılında ilk kez düzenlendiğinde 1,5 aylık bir hazırlıkla 211 dansçıyla Avrupa’nın en yüksek katılımcı sayısına ulaştık.

Sosyal Sorumluluk

Dünya genelinde gerçekleşen tüm Thrill The World etkinlikleri yerel STK’ları veya hayır işlerini destekliyor. Türkiye’de geçtiğimiz 3 yılda ÇYDD ve TEGV için dans ettik. ÇYDD’nin Baba Beni Okula Gönder Kampanyası’nı ve Anadolu’da Bir Kızım Var, Öğretmen Olacak Kampanyası’nı destekledik.

Herkes Dans Edebilir!

Dans çalışmalarımıza sponsor olan ve 2009’dan bu yana bizden desteğini esirgemeyen Depo Dans Cafe’de gerçekleşen çalışmalarımızda birçok yeni insan tanıdık, çok güzel arkadaşlıklar kurduk. Daha önce hiç dans etmemiş ve dans edemeyeceğini düşünen birçok arkadaşımız Thriller çalışmaları sayesinde dans edebileceklerini gördüler. Zaten organizasyonun amaçlarından biri de herkesin dans edebileceğini göstermek. Basitleştirilen Thriller koreografisinde yer alan tüm hareketler 1,5 saatlik 2 çalışmada öğreniliyor. Tüm hareketler öğrenildikten sonra da diğer çalışmalara katılarak hareketlerin sırası öğrenilip, dans pekiştiriliyor. Ayrıca internet üzerinden eğitim videolarını izleyerek de koreografiyi öğrenmek mümkün.

Workshoplar ve Ön Gösteriler

Bu sene eğitimlere ve ana gösteriye ek olarak daha çok kişiye ulaşmak amacıyla halka açık yerlerde (Beşiktaş Barbaros Meydanı, Bebek Parkı, Caddebostan Parkı, Kadıköy, Taksim, Tünel gibi merkezi yerlerde ve AVM'lerde) tüm gün süren workshoplar ve yine aynı günün akşamında da o güne kadar eğitimlere katılan, koreografiyi bilen katılımcılarla ön gösteriler yapılacak. Ön gösteriler makyajsız ve kostümsüz olarak spor kıyafetlerle yapılacak. Gün boyu süren etkinliklerde katılmak isteyenlere Thriller dansı öğretilecek.

Fotoğraf ve videolar için www.thrilltheworldistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tekrar buluşuncaya dek sevgiyle kalın :)

 

Editör : Efecan Karagöz
Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2012, 01:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER