2021'in cepleri daha pahalı olacak

2020'nin üst düzey telefonlarında, tüketicilerin böylece hoşuna gitmediği rahatlıkla söylenebilecek bir koşul söz konusu: Fiyatların genel anlamda yükselmiş olması. Yeni bir sızıntı ise, 2021'in öyle farklı olmayacağını söylüyor. Üstteki düzey Android akıllı telefonlar s.

2021'in cepleri daha pahalı olacak

2020'nin üst düzey telefonlarında, tüketicilerin böylece hoşuna gitmediği rahatlıkla söylenebilecek bir koşul söz konusu: Fiyatların genel anlamda yükselmiş olması. Yeni bir sızıntı ise, 2021'in öyle farklı olmayacağını söylüyor.

Üstteki düzey Android akıllı telefonlar söz konusu olduğunda, çip üreticisi Qualcomm'un adeta bir tekel olduğu söylenebilir. 2020 yılında böylece fazla üretici, seçimini Snapdragon 865'ten yana kullandı ve bu da hemen hemen zorunlu olarak Snapdragon X55 5G modemi ile eşleşmesi gerektiği anlamına geldi. Akıllı telefon fiyatlarının artmasındaki en büyük sebeplerden birisi de buydu.

Clien forumlarındaki yeni bir akıntı, yeni tür Snapdragon 875'in hemen hemen %50 daha pahalı olacağını belirtiyor. Çipset ve modem ikilisinin OEM'lere az daha 250 dolara mal olacağı söyleniyor ve bu da Snapdragon 865'in fiyatı olduğu söylenen 150 dolardan epeyce yüksek. Bu sızıntının kaynağı ise Xiaomi'nin Qualcomm ile aralıksız görüşmeleri olarak gözüküyor.

Eğer yeni akıntı doğruysa, üreticilerin fiyatları altında yetişmek için yenilikçi yaklaşımlar kullanmaları veya başka çipsetlerine bakmaya başlamaları gerekebilir. Bilhassa fiyata hassas olan pazarlarda bu nokta büyükçe öneme sahip.

İlk Snapdragon 875 sızıntıları, alışıldık 1+3+4 çekirdek düzeninin 5nm imal süreci üzerine yerleşmiş bir sürümünü öneriyor. Temel çekirdek, muhtemelen, %30 performans artışı getirdiği iddia edilen yeni Cortex X1 Super Core olacaktır.

Tüm bu konuların ise en geç Aralık ayında Qualcomm'un 2021 için çipsetlerini ve modemlerini tanıtması ile açıklığa kavuşacağı emin.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER