4 yılın sonunda kapatılıyor

Microsoft, canlı akıntı hizmeti Beam'i yaklaşık dört sene önce satın almış ve vakit içerisinde adını Mixer olarak değiştirerek Windows 10 ve Xbox One'a eklemişti.

4 yılın sonunda kapatılıyor

Microsoft, canlı akıntı hizmeti Beam'i yaklaşık dört sene önce satın almış ve vakit içerisinde adını Mixer olarak değiştirerek Windows 10 ve Xbox One'a eklemişti. Oysa şimdi işyeri, Mixer'i önümüzdeki ay kapatacağını duyurdu.

Microsoft'a tarafından Mixer'in kapatılma nedeni, "şu anki oyun vizyonunu korurken Mixer topluluğunu büyütecek zamanının olmaması". Firma Xbox dünyasına mümkün olduğunca fazla kullanıcıyı çekmeye çalışsa da, bunu çok daha önceden yapan Facebook'un kitlesinin boyutları karşı biçare kaldığı anlaşılıyor. Mixer kapatılsa da, sahip olduğu teknolojinin Microsoft hizmetlerinde, örneğin Microsoft Teams'te kullanılacağı belirtiliyor.

22 Temmuz itibariyle Mixer, kullanıcıları Facebook Gaming'e yönlendirecek. Kullanılmayan "ember"ları bulunanlar, Mixer Pro abonelikleri veya kanal abonelikleri olanlar, benzeyen düzeyde Xbox armağan kartına sahip olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER