Küçük Efe’nin yaşama tutunabilmesi için 200 bin liraya gereksinim var

Okumuş’ın Nazilli ilçesinde yaşamış Kenan (32) ve Akarsu Alın Yazısı Ertürk (22) çifti, 6 aylık oğulları Yakup Efe’nin kök hücreli tedavisi için 200 bin lira zorunlu olduğunu belirterek, hayırseverlerden yardım istedi.Nazilli’de pazarcılık yapan Kenan ve Dere Kader Ertü.

Küçük Efe’nin yaşama tutunabilmesi için 200 bin liraya gereksinim var

Okumuş’ın Nazilli ilçesinde yaşamış Kenan (32) ve Akarsu Alın Yazısı Ertürk (22) çifti, 6 aylık oğulları Yakup Efe’nin kök hücreli tedavisi için 200 bin lira zorunlu olduğunu belirterek, hayırseverlerden yardım istedi.

Nazilli’de pazarcılık yapan Kenan ve Dere Kader Ertürk çifti, 6 ay önce dünyaya gelen tek çocukları Yakup Efe’yi, 1 aylıkken yüksek alev şikayetiyle Nazilli Devlet Hastanesi’ne götürdü. Yapılan tahlil, muayene ve tetkik sonucu ufak Yakup Efe’nin ciğerlerine kaçan anne sütü nedeniyle enfeksiyon kaptığı belirlenip, Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Burada, yoğun bakıma alınan Yakup Efe’nin ciğerinde kanama oldu, ufak kalbi durdu. Yakup Efe bebeğin duran kalbi her tarafta çalıştırıldı ama bu kez beyninin sol bölümü zarar gördü. Buna alt olarak emme ve yutma fonksiyonlarını kaybeden Yakup Efe’nin sol kulağında da işitme kaybı meydana geldi.

TEDAVİ İÇİN 200 BİN LİRA GEREKLİ

Doktorlar, Kenan- Dere Kader Ertürk çiftine çocuklarının sağlığına kavuşabilmesi için kök hücresel tedavisine gereklilik olduğunu bildirdi. Aile, İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirildi. Burada Yakup Efe bebeğin raporlarını inceleyen doktorlarda kök hücresel tedavisi ile sağlına kavuşabilmesinin mümkün olduğunu belirtip, Ertürk çiftini, bir özel hastaneye yönlendirdi. Bu özel hastane 6 seans sürecek çare için 200 bin lira istedi.

Pazarcılık yaparak kazandığı aylık ortalama 3 bin lira haricen hiçbir geliri olmayan, bunun da 750 lirasını kira olarak ödeyen Kenan Ertürk, fiziksel durumunun yeterli olmadığını belirterek, “Çocuğumuzun her geçen gün gözümün önünde eriyip gitmesi bizi kahrediyor. Çaresiz durumdayız. Çocuğumuzun tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.

Yardım için Nazilli Kaymakamlığı’na da başvurduklarını belirten Kenan Ertürk, “Bizden çocuğumun raporlarını istediler. Fakat, istenen bu raporların hastaneden çıkması bir ayı buluyor. Bizim ise kaybedecek zamanımız değil. Çocuğumun yaşama tutunabilmesi için bir lahza önce bu parayı bulmamız durum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER