8 Milyon km'den Dünya'ya görüntü

Merkür'deki görevini yerine getirmeye dışarı giden BepiColombo uzay aracını, nisanda Dünya'dan fırlatarak el sallamıştık.

8 Milyon km'den Dünya'ya görüntü

Merkür'deki görevini yerine getirmeye dışarı giden BepiColombo uzay aracını, nisanda Dünya'dan fırlatarak el sallamıştık. BepiColombo'dan yolculuğu esnasında gelen gezegenimize ait yeni görüntüler, ilginizi çekebilir.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) kadar paylaşılan animasyonlu GIF, araçtan kaydedilen, Dünya'nın giderek yok olduğu bir dizi kareden oluşuyor. GIF dosyası, 13 Nisan ile 5 Mayıs tarihleri arasını kapsıyor. Kareler, aracın gezegenimize 1,3 milyon kilometre uzaklıktan 8 milyon kilometre uzaklığa ulaşmasını gösteriyor.

Başta hilal biçiminde görünen Dünya, günler geçtikçe küçük bir noktaya dönüşüyor.

Japon JAXA ve ESA'nın karşılıklı bir görevi olan ve 2018'in sonunda gönderilen BepiColombo, beraber giden iki uzay aracından oluşuyor. Araştırmacılar, yapılacak incelemelerle Merkür'ün bileşimi, ortamı ve manyetik alanı hakkında cevaplar bulmayı umuyorlar. Uzun yolculuğunun yarısını bile tamamlamayan BepiColombo'nun 2025'te Merkür'e ulaşması bekleniyor.

Görüntüler size ne dek küçük olduğumuzu hatırlatabilir ya da düş dünyasında yaşayanlar için günün birinde uzayı fethetme düşleri kurdurabilir. Ya Da bize küçük gördüğümüz her şeyin, fiilen pek de ufak olmayabileceğini gösterebilir.

GIF'in daha yüksek çözünürlüklü bir sürümü, buradan indirilebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER