AMD'den yeni ekran kartı

AMD'nin NVIDIA ile rekabeti son yıllarda önemli ölçüde sürat kazanmışken, iki şirket de durmadan birbiriyle büyük rekabet yaratabilecek ekran kartlarını tanıtmaya devam ediyor.

AMD'den yeni ekran kartı

AMD'nin NVIDIA ile rekabeti son yıllarda önemli ölçüde sürat kazanmışken, iki şirket de durmadan birbiriyle büyük rekabet yaratabilecek ekran kartlarını tanıtmaya devam ediyor. İki ekran kartı devi, üstteki seviye oyun performansı sağlayan modellerinin yanı sıra endüstriyel tabanlı ekran kartlarıyla da birbirlerine meydan okumaya devam ediyor. Son saldırı ise AMD'den geldi ve AMD, yeni Radeon Pro VII ekran kartını tanıttı.

AMD Radeon Pro VII, bilhassa yayın profesyonelleri, CAD ve CAE gibi bilgisayar destekli mühendislik simülasyonlarını odağına bölge bir ekran kartı olurken, endüstriyel amaçlar doğrultusunda geliştirilmiş. NVIDIA tarafında Quadro RTX 5000 ile rekabette olacak olan ekran kartı, NVIDIA aleyhinde performansın yanı sıra fiyat avantajını da gözetiyor.

AMD Radeon Pro VII, 8K yayınlama içeriği ve karışık CAE simülasyon meslek yükleri için geliştirilmiş bir ekran kartı. AMD Radeon Pro VII, 13.1 TFLOP'a değin birleştirilmiş FP64 performansı ile 1 TB/sn'den artı hafıza bant genişliğiyle uyarı çekerken, 16 GB HBM2 4.096 bit bellekle beraber geliyor. Ekran kartında 6 adet Ufak-DisplayPort 1.4 yer alıyor ve bu nedenle 6 öbür Full HD monitör ya da tek bir 8K ekrana bağlantı desteği sağlanabiliyor.

AMD Radeon Pro VII, haziran ayının ortalarından itibaren satışa çıkacak.

AMD Radeon Pro VII Özellikleri

Öncü Çift Sağduyu Kayan Nokta Performansı –Mühendislik ve bilimsel iş yüklerinde 6.5 TFLOPS'a değin (FP64) çift duyarlı kayan nokta performansıyla Radeon Pro VII grafik kartı, rakibine göre 5.6 kat dolar başına performans sunar. Yüksek Süratli Bellek – 1TB/s hafıza bant genişliğine ve tam ECC özelliğiyle büyük ve karmaşık modelleri ve bilgi setlerini, düşük gecikmeyle akıcı çalıştıran 16GB'lık HBM2. AMD Infinity Fabric Link – İki AMD Radeon Pro VII GPU arasında bellek paylaşımını olası kılan, yüksek bant genişliğine sahip ve düşük gecikmeli bir bağlantıdır. Kullanıcıların proje meslek yüklerinin boyut ve ölçeklerini artırmalarını, daha karmaşık tasarımlar geliştirmelerini ve bilimsel keşifler için daha büyük simülasyonlar çalışmalarını olası kılar. AMD Infinity Fabric Link, GPU'lar aralarında 168 GB/s'ye değin temas hızıyla, 5,25 kata dek PCIe® x16 bant genişliği sağlar. Uzakta Çalışma – Kullanıcılar bedensel meslek istasyonlarına, üretkenliklerini engellemeden, AMD Radeon Pro Software for Enterprise sürücüsüne yerleştirilmiş uzakta iş istasyonu IP'si ile erişebilirler. Yüksek Bant Genişlikli PCIe 4.0 Desteği – PCIe 4.0, 8K için akıcı performansı ve çoklu kanallı görüntü etkileşimini mümkün kılmak için PCIe 3.0'ın iki katı bant genişliği sunar. Frame Lock/Genlock – Dev ekranlar, digital signage ve diğer manzara araçları için hassas şekilde senkronize çıkışı muhtemel kılar (AMD FirePro™ S400 senkronizasyon modülü gerektirir). Yüksek Çözünürlük/Çoklu Ekran Desteği – 6 adete dek senkron manzara paneli, bütün HDR ve 8K ekran çözünürlüğü (tek ekranda), çoklu iş akışları için ultra süratli şifreleme ve şifre çözme desteğiyle bir araya geliyor. Profesyonel Tatbik Sertifikasyonu  Öncü profesyonel uygulamalarda kararlılık ve güvenilirlik için optimize edilmiş ve sertifikalandırılmıştır. Radeon Pro Software sertifikalı ISV uygulamalarının listesine buradan ulaşabilirsiniz.. ROCm™ Açık Ekosistemi  OpenMP, HIP ve OpenCL™ desteği ile basit GPU programlama sunan, bununla birlikte, TensorFlow™, PyTorch™, Kokkos ve RAJA gibi lider alet öğrenimi ve HPC framework'leri için de yardım sağlayan, açık yazılım platformu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER